Начало » Новини » Страната
18.01.2016 г.

Тежко състояние по пътищата заради обилния сняг, без ток са десетки селища

Извънредна ситуация

Sinor.bg

Виелици и снежни навявания блокираха пътищата в 11 области от Източна и Северна България, където днес е обявен жълт код за опасност. Десетки населени места остават без ток и достъп заради навяванията, предаде БНР. Усложнена остава обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра. Бедствено положение е обявено в общините Сливо поле, Две могили. Отменено е частичното бедствено положение в Девин, Рудозем и Доспат. Дакато в общините Хасково и Тополовград частичната опасност за бедствено положение остава в сила.

Усложнява се положението в Шуменско, където заради бурите десетки села са без ток. Взето е решение през следващите 4 дни да бъдат прекратени учебните занятия в областта.

Втори ден в цялата Разградска област е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Главният път Русе - Варна е затворен за всички превозни средства, има затворени и третокласни пътища заради преспи, достигащи метър и половина в отделни участъци, съобщиха от областното пътно управление.

Затворени за движение са пътищата Русе-Разград, Русе-Кубрат, Мартен-Николово и Николово-Червенавода.

В община Търговище затворени за движение са пътищата между селата Макариополско - Буйново, Братово - Пайдушко, Росина - Кошничари, Маково – Миладиновци.

В Силистренско заради влошената зимна обстановка не се движат автобуси. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона.

Затворен е пътят от Силистра за Добрич, както и пътищата от Дулово за Шумен и от Старо селоза Кубрат. Затруднено е движението на влаковете. Забранено е движението и по пътищата Кубрат - Русе, по цялата линияИсперих - Силистра. Според информация от по-рано през деня влакът от Силистра за Самуил е закъсал около гара Алфатар. Снощи не е имало влак за София. Временно е ограничено движението по пътя Варна-Добрич за почистване на снега.

Заради мъгла е затруднано движеинето в Твърдица и Котел. Остава забранено движението на автомобили над 10 тона през Котленския проход. Има ограничение за камиони над 10 тона и през проходите Вратник и Твърдишки, затворени за движение на камиони над 12 тона са всички пътища в областта.

В Габровска област бяха затворени всички третокласни пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Снежната покривка в планината в Габровско е достигнала един метър, температурата е минус 13 градуса.

През прохода Шипка все още е в сила забраната за движение на автомобили с тегло над 12 тона.

Движението по пътя София - Бургас в участъка Сливен – Гурково също е затруднено. Заради навявания в Сливенска област е затворен третокласният път Конаре-Твърдица.

Затворени за движение са пътищата Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, Горан - Владиня и Ловеч - Горан. Републиканската пътна врежа е почистена, продължава обработването на третокласните пътища в област Ловеч.

Екипи на електроразпределителните дружества второ денонощие възстановяват скъсани далекопроводи. От 60 селища в Югоизточна България без ток са 17 села в област Пловдив, 29 села в Пазарджишко и др. 

Нормална е ситуацията в области Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Ямбол.

В област Сливен без захранване са били 27 села.

80 населени места са били без ток В Западна България. Усложнила се е обстановката във Варненска област, където бурните ветрове са нанесли най-много поражения на електропреносната мрежа. Към 5:30 ч. тази сутрин в 239 села не е имало ток, каза управителят на "Енерго про" Стефан Абаджиев. По думите му остава тежка обстановката и във Велико Търново и Търговище.

В 544 училища децата днес са освободени, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Тридневна ваканция е обявена в Силистра, Добрич и селата Вранино, Раковски и Септемврийци в община Каварна, където няма да работят и детските градини.

Тежко състояние по пътищата заради обилния сняг, без ток са десетки селища
4446
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
За повече валежи през зимата
Снегът в градината може да се използва разумно за по-богата реколта
Стотици служители от горските предприятия премахваха пораженията след обилния сняг
Прогноза за времето
Сериозни валежи се очакват едва след 21 януари, но не за дълго
С топящата се рекордна снежна покривка
Наводнение заля 1500 хектара с есенници в житницата на Русия
Намалените валежи
Тревога около липсата на сняг и тази зима
Синоптиците предупреждават
Код за поройни валежи в Западна България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини