Начало » Новини » Страната
15.12.2015 г.

Фондация Америка за България обявава обменни програми за земеделски специалисти в САЩ

Важно за фермера

Снимка: Фондация "Америка за България"

Фондация ,,Америка за България’’ започва да набира кандидати за две нови обменни програми в земеделския сектор, съобщиха от фондацията. На обучение в САЩ ще бъдат изпратени 16 български специалисти и двама учени от аграрния сектор. Програмите са „Лидери в земеделието“ и „Земеделие за бъдещето“ и целят да подкрепят развитието на модерен и конкурентоспособен аграрен сектор в България.

Кандидати за двете програми ще се набират до 5 февруари 2016 г. Подробна информация за условията и начина на кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Фондация „Америка за България“. Обученията в САЩ се администрират от Института за международно земеделие „Норман Борлауг“ към Университета „Тексас А&M“. Това е един от водещите аграрни университети, който през последните години отделя най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ.

Участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Участниците ще преминат интензивни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици.

Те ще се обучават в две основни направления - млечно говедовъдство и малинопроизводство. Българските фермери ще се запознаят със съвременните маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция.

Обменната програма „Земеделие за бъдещето“ е насочена към млади и прогресивни български учени от сферата на земеделието. Тя цели да ги запознае с работещи модели за финансиране на научна и приложна дейност. Българските учени сами ще избират темата, която ще разработват в САЩ. В рамките на 3 месеца те ще бъдат обучавани от индивидуален ментор и координатор, който на свой ред също ще посети България, за да продължи съвместната им работа.

От 2009 година досега повече от 130 български специалисти от сектор земеделие са преминали  обучение в САЩ по различни програми на Фондация „Америка за България“. Фондацията е подпомогнала проекти на обща стойност 6.9 милиона долара в областта на земеделието.

Тя е работила в сътрудничество с редица браншови организации, сред които Асоциацията на земеделските производители в България, Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, Българската хранителна банка и Националния съюз на градинарите в България. Фондация „Америка за България“ е подкрепяла и редица научни проекти в областта на земеделието на Аграрния университет,  Университета по хранителни технологии в Пловдив, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Лесотехническия университет в София.

Фондация Америка за България обявава обменни програми за земеделски специалисти в САЩ
6696
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Фондация „Биоразнообразие“ с важна среща в Сакар по проблема със сушата
Фондация „Америка за България“
Конкурс за млади учени в земеделието
Дарители
Асоциацията на зърнопроизводителите обявява конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев”
Обучения
Фондация „Америка за България“ набира фермери за специализирано обучение в САЩ
Стартиращи предприемачи могат да кандидатстват с проекти в конкурс, финансиран от американска фондация
На 23 ноември Фондация Биоразнообразие връчва годишните си награди
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини