Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в тенджера в сгорещеното олио. Когато поомекне, наливаме 1 л гореща вода и засилваме огъня. Щом водата заври слагаме нарязаните на кубчета картофи, моркови и целина, нарязаните на малки парченца чушки и обелените и настъргани домати. Прибавяме боба и граха, посоляваме на вкус и варим чорбата 30 мин на умерен огън. Приготвяме застройка от леко препеченото брашно, киселото мляко и разбитите яйца. Отстраняваме чорбата от огъня и я поръсваме с разтопеното масло и ситно нарязан магданоз.
Продукти: 5-6 домата, 2 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 моркова, 3 картофа, 1 парче целина, 2 чушки от сурова туршия, 1 к.ч. стерилизиран грах, 1 к.ч. зелен боб от консерва, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. брашно, 2 яйца, 1 с.л. краве масло, 2 яйца, магданоз, сол.