Изчистваме и нарязваме на ситно лука и корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио. Добавяме каймата и я запържваме като разбъркваме, за да се наситни. Поръсваме с червения пипер, посоляваме и наливаме бульона. Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим супата около 40 минути. Малко преди да я свалим от огъня, прибавяме настърганите на ситно ренде домати и доваряваме още 10 мин. Ако е необходимо, доливаме топла вода. Готовата супа застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. При сервиране поръсваме със нарязан магданоз.
Продукти за 4-5 порции: 250 г телешка кайма, 1 връзка корени за супа, 30 г олио, 1 малка глава лук, 1-2 домата, 3-4 картофа, 1/2 ч. ч. кисело мляко, 1 яйце, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол, 1 л костен бульон