Нарязваме рибата, заливаме я с водата и я варим 30 мин заедно с нарязаните корени за супа, разрязания на две лук, дафиновия лист, 6 зърна черен пипер и сол. След това обескостяваме и връщаме рибата в бульона. Запържваме леко брашното в разтопеното масло и го смесваме с пасирания бульон. Прибавяме граха, морковите и картофите, които предварително сме сварили в малко подсолена вода. Добавяме млякото като разбъркваме, опитваме на сол и варим супата още 5-6 мин.
Продукти: 600 г риба, 1 ч.ч. картофи на кубчета, 1 ч.ч. зелен грах, 1 ч.ч. моркови на кубчета, 2 ч.ч. прясно мляко, 10 ч.ч. вода, 1 връзка корени за супа, , 1 глава лук, 2-3 с.л. краве масло, 2-3 с.л. брашно, 1 дафинов лист, черен пипер, сол.