Почистваме и измиваме чушката. От доматите изрязваме капачета, изваждаме меката част. Нарязваме на дребно лука и го запържваме в сгорещената мазнина, добавяме каймата и задушаваме няколко минути. Подправяме със сол, черен пипер, майоран и чубрица. Добавяме доматеното пюре и претритата през сито мека част на доматите. Оставяме сместа да поври и с нея пълним чушката и доматите. Нареждаме ги в тавичка и печем 30 мин във фурна на 200 градуса. Поднасяме с купичка овче кисело мляко.
Продукти: 2 чушки за пълнене, 500 мл подсолена вода, 2 домата, 2 с.л. олио, 1 глава лук, 500 г телешка кайма, сол, черен пипер, майоран, чубрица, 3 с.л. доматено пюре, магданоз, 100 мл телешки бульон, 100 г сметана.