Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.06.2015 г.

Чушки и домати, пълнени с кайма

Почистваме и измиваме чушката. От доматите изрязваме капачета, изваждаме меката част. Нарязваме на дребно лука и го запържваме в сгорещената мазнина, добавяме каймата и задушаваме няколко минути. Подправяме със сол, черен пипер, майоран и чубрица. Добавяме доматеното пюре и претритата през сито мека част на доматите. Оставяме сместа да поври и с нея пълним чушката и доматите. Нареждаме ги в тавичка и печем 30 мин във фурна на 200 градуса. Поднасяме с купичка овче кисело мляко.

Продукти: 2 чушки за пълнене, 500 мл подсолена вода, 2 домата, 2 с.л. олио, 1 глава лук, 500 г телешка кайма, сол, черен пипер, майоран, чубрица, 3 с.л. доматено пюре, магданоз, 100 мл телешки бульон, 100 г сметана.

Чушки и домати, пълнени с кайма
5392
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Пълнени тиквички
Баници с плънка от месо
Спагети с кайма
Деликатес с кайма
Макарони с кайма и зеленчуци
Наситнете каймата
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини