Начало » Новини » Света
23.04.2015 г.

Путин сменя министъра на земеделието на Русия, назначава го за свой съветник

Кадрови промени

Farmer.bg

Руският президент Владимир Путин предложи на досегашния министър на селското стопанство на страната Николай Фьодоров да стане негов съветник, а министерството ще бъде поето от губернатора на Краснодарска област Александър Ткачов, съобщи РИА Новости. „Вече 3 години работите като министър на селското стопанство, направихте много за развитието на отрасъла, а през последните месеци се занимавахте най-активно с подготовката на плановете за развитието на селското стопанство в тези условия, в които то функционира днес … Необходимо е да обединим усилията на правителството, президентската администрация и регионите, за да може средствата, които държавата е набелязала да отпусне за развитието на селското стопанство, да бъдат похарчени максимално ефективно. Затова искам да Ви предложа да преминете на работа в администрацията като съветник и заедно с наследника на вашия пост  - а той ще бъде губернаторът на Краснодарска област, когото Вие добре познавате – да организирате работата в екип, имайки предвид, че ще трябва да включите и възможностите на ниво регионално ръководство”, заяви Путин на среща в Фьодоров.

Досегашният министър благодари за високата оценка за работата ми у за доверието. Той е убеден, че съвместната работа ще даде добри резултати за осигуряване на прехраната на населението в Русия.

Според Путин има известни затруднения, но и големи възможности, свързани с освобождаването на значителен сегмент от пазара на селскостопански продукти за руските селскостопански производители, след като Русия забрани вноса на тези стоки от САЩ, Канада, Европейския съюз, Норвегия и Австралия през август 2014 г. в отговор на санкциите, които същите страни наложиха спрямо нея заради ситуацията в Източна Украйна. „Вие се занимавахте непосредствено с подготовката на плана за развитие на селското стопанство до 2020 г. и плана за ускорена замяна на вноса до 2018 г. Наясно съм, че в доста трудни обсъждания с финансово-икономическата група решавахте въпроса за отпускането на допълнителни ресурси за развитието на селското стопанство – 50 млрд. рубли общо, от които – 4 млрд. рубли за аренда на техника. В областта на данъчното облагане – увеличаване на субсидирането на лихвата по кредитите за оборотен капитал от 5,5% до 14,7%. Освен това увеличаването на подкрепата на хектар, помощта за начинаещите фермери – имам предвид данъчните отстъпки, до 2 млн. рубли за младите фермери … Като цяло това е много работа”, отбеляза руският президент. Той благодари на Фьодоров за това, което е направил на министерския пост.

Новият министър Александър Ткачов е роден през 1960 г. От 1990 г. започва политическата си кариера – първоначално като депутат в областното Законодателно събрание, а впоследствие – и в руската Държавна дума (долната камара на руския парламент). През 2000 г. става губернатор на Краснодарска област.

Путин сменя министъра на земеделието на Русия, назначава го за свой съветник
4791
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Русия заделя още 5 млрд. рубли за финансиране на изгодни заеми за земеделските производители
ЕС въвежда мито до 95 евро на тон върху руското зърно и слънчоглед
Русия обяви изкупуване на зърно за резерва на стойност 7 млрд. рубли
Представена като част от санкциите на ЕС срещу държавата-агресор
Латвия наложи забрана върху вноса на селскостопанска продукция от Русия
Експортните цени на руската пшеница се сринаха до най-ниските стойности от септември 2020 г.
Русия отпусна над 203 милиона евро за нисколихвени кредити за фермерите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини