Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.04.2015 г.

Любимата гозба на баба

Обелваме патладжана, осоляваме го и оставяме 15 мин да престои. Отцеждаме отделилата се течност. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в тиган с 3 с.л. олио. Когато чушките омекнат в тигана, добавяме нарязаната на парченца наденица. Малко преди да свалим ястието от котлона, добавяме брашното, размито в  чаена чаша вода и след няколко минути поръсваме с подправките. Захлупваме с капак и задушаваме още 5 минути. Готовото ястие поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Продукти: 1 кг чушки, 2 глави лук, 4 домата, 1 морков, 1 патладжан, 3 парчета наденица, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол, 1 с.л. брашно, олио, магданоз.

Любимата гозба на баба
10670
 

Последни материали
Виж
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Производството на зърнени култури в Судан е намаляло с над 40%
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Свързани материали
Виж
Чанахи
Вкусна гозба от патладжани
Доматена яхния
Шарена гозба
Рецепта
Пълнено телешко филе
Рецепта
Агнешка капама
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини