Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.12.2014 г.

Вегетариански бифтек

Вегетариански бифтек

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги настъргваме. Нарязваме морковите и целината на дребно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода до омекване. Сваряваме ориза. Смесваме всички съставки, прибавяме граха, част от галетата, 2 яйца, сол магданоз и черен пипер. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 20 минути, след като оформяме от нея бифтеци. Паираме в брашно, разбито яйце и останалата галета и пържим в гореща мазнина. Върху всеки бифтек слагаме по 1 пържено “на око” яйце. Поднасяме с трушия.

Продукти: 500 г грах от консерва, 2-3 моркова, 4-5 картофа, 1 парче целина, 1 кафена чашка ориз, 6 яйца,  1 и  половина  супени лъжици брашно, 3 супени лъжици галета, 1 кафена чашка олио, 2 супени лъжици краве масло, черен пипер, магданоз и сол.

Вегетариански бифтек
4520

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
БАБХ
Вандализъм срещу ветеринари в Болярово
След епизоотичния съвет
Ветеринари тепърва ще установяват причината за смъртността на овцете в Болярово
Важно за фермера
Предстоят открити дни на фонд Земеделие в Търговище, Шумен и Разград
Започва българо-полска научна конференция, посветена на земеделието и селските райони
Интервю с Бисер Петков
От 1 юли 2019 г. пенсиите ще се вдигнат с 5,7 на сто, увери социалният министър
Перспективите за производството на царевица се влошават
Реколтата от мека пшеница в ЕС е най-слаба от 2012 г. насам
Свързани материали
Виж
Гювеч от пресни зеленчуци
Кюфтета със сусам
Зелен боб туршия
Сарми с прясна зелка
Кюфтенца с бира
Да опитаме
Нашата изпитана рецепта за домашно песто
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам