Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги настъргваме. Нарязваме морковите и целината на дребно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода до омекване. Сваряваме ориза. Смесваме всички съставки, прибавяме граха, част от галетата, 2 яйца, сол магданоз и черен пипер. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 20 минути, след като оформяме от нея бифтеци. Паираме в брашно, разбито яйце и останалата галета и пържим в гореща мазнина. Върху всеки бифтек слагаме по 1 пържено “на око” яйце. Поднасяме с трушия.
Продукти: 500 г грах от консерва, 2-3 моркова, 4-5 картофа, 1 парче целина, 1 кафена чашка ориз, 6 яйца, 1 и половина супени лъжици брашно, 3 супени лъжици галета, 1 кафена чашка олио, 2 супени лъжици краве масло, черен пипер, магданоз и сол.