Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.12.2014 г.

Вегетариански бифтек

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги настъргваме. Нарязваме морковите и целината на дребно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода до омекване. Сваряваме ориза. Смесваме всички съставки, прибавяме граха, част от галетата, 2 яйца, сол магданоз и черен пипер. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 20 минути, след като оформяме от нея бифтеци. Паираме в брашно, разбито яйце и останалата галета и пържим в гореща мазнина. Върху всеки бифтек слагаме по 1 пържено “на око” яйце. Поднасяме с трушия.

Продукти: 500 г грах от консерва, 2-3 моркова, 4-5 картофа, 1 парче целина, 1 кафена чашка ориз, 6 яйца,  1 и  половина  супени лъжици брашно, 3 супени лъжици галета, 1 кафена чашка олио, 2 супени лъжици краве масло, черен пипер, магданоз и сол.

Вегетариански бифтек
8749
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Крем супа от леща
Ароматна дроб сарма
Гъби в гювече
Чорба от кисело зеле по селски
От днес антибиотиците може да се изписват и на хартиени рецепти
Спагети, печени с праз и чушки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини