Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.12.2014 г.

Вегетариански бифтек

Вегетариански бифтек

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги настъргваме. Нарязваме морковите и целината на дребно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода до омекване. Сваряваме ориза. Смесваме всички съставки, прибавяме граха, част от галетата, 2 яйца, сол магданоз и черен пипер. Омесваме сместа добре и я оставяме да престои 20 минути, след като оформяме от нея бифтеци. Паираме в брашно, разбито яйце и останалата галета и пържим в гореща мазнина. Върху всеки бифтек слагаме по 1 пържено “на око” яйце. Поднасяме с трушия.

Продукти: 500 г грах от консерва, 2-3 моркова, 4-5 картофа, 1 парче целина, 1 кафена чашка ориз, 6 яйца,  1 и  половина  супени лъжици брашно, 3 супени лъжици галета, 1 кафена чашка олио, 2 супени лъжици краве масло, черен пипер, магданоз и сол.

Вегетариански бифтек
5061

Последни материали
Виж
Подкрепете Българското
Порожанов: Износът на земеделски стоки и храни варира между 4,5 и 5 млрд. евро
Фонд Земеделие
За ден са подписани 276 общински проекта за близо 178 млн. лева
Контрол на контрола
Покрай свекъра на Йончева прокуратурата прозря скандала с къщите за гости
Крадец на дърва е заловен след гонка из плевенските села
Важно за градинаря
Как да се избавим от листните въшки в градината
Как да си отгледате годжи бери от семена
Свързани материали
Виж
Патладжани бюрек
Пълнени тиквички
Наденица по френски
Гювеч от тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Селска лучена чорба
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам