Начало » Новини » Страната
27.11.2014 г.

Румен Порожанов оглави повторно фонд „Земеделие“, заместниците също са познати имена

Управителен съвет

Farmer.bg

Новото ръководство на Държавен фонд „Земеделие“ е от познати за бранша лица, което дава надежди за оперативност и добра организация в работата. На днешното си заседание управителният съвет на фонда единодушно избра за изпълнителен директор Румен Порожанов, като двама от неговите заместници също като него са бивши шефове във ведомството – Лозана Василева и Атанас Добрев. Досегашният изпълнителен директор Лозана Василева вече ще отговаря за Техническия инспекторат, за инвестиционното и краткосрочно кредитиране и за селскостопански пазарни механизми. Ресорът на другия зам. шеф Атанас Добрев ще бъде свързан с координацията на програма САПАРД и Програмата за морско дело и рибарство.

Досегашните зам. изпълнителни директори Атидже Алиева – Вели и Живко Живков запазват длъжностите си. Освободена от поста е единствено Иванка Багдатова-Мизова.

Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии, а Атидже Алиева – Вели както и досега ще ръководи дейността по програмата за развитие на селските райони.

Да припомним и кратките биографии на новото ръководство. Румен Порожанов беше министър на финансите в служебното правителство от август до ноември 2014 година. От март 2011 до септември 2013 г. е изпълнителен директор на фонд „Земеделие”.

Магистър е по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“ и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Притежава специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.

Д-р Лозана Василева защитава докторска степен по аграрна икономика в Университета за национално и световно стопанство и специализира биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия. В периода 2003 г. - 2004 г. тя работи като старши експерт по агростатистика в областната дирекция „Земеделие и гори” в Пазарджик. От 2004 г. до 2009 г. е счетоводител, а от 2009 г. е директор на областната дирекция на фонд „Земеделие” в Пазарджик.

Атанас Добрев беше изпълнителен директор на фонда от юли 2014 до септември 2014 година. Той е заемал различни длъжности в продължение на близо 6 години в институцията. Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление” във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”.

Атидже Алиева - Вели през 2005 г. се дипломира като магистър в специалност „Индустриални биотехнологии” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В началото на 2014 г. защитава втора магистърска степен по „Публична администрация” със специализация „Държавна администрация” в Университета за национално и световно стопанство. От 2007 г. до момента е заемала различни длъжности във фонда.

Живко Живков е магистър по „Право” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и магистър „Агроном” от Лесотехническия университет в гр. София. От 2009 г. до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” във В. Търново.    

   

Румен Порожанов оглави повторно фонд „Земеделие“, заместниците също са познати имена
7322
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Среща
Фондът на фондовете с 1,2 млрд. лв. за финансови инструменти за проекти на бизнеса
Предстоящо
До 17 март участвайте в конкурс за мениджъри на фонда за финансови инструменти
Малките фирми от преработката, които не кандидатстват по Стратегическия план
Фондът на фондовете вече е с мандат да управлява 1,26 млрд. лв. за конкурентоспособност
Президентът Радев пред оранжерийния бранш: Рискът от продоволствена криза е заплаха за националната сигурност
За иновации
ЕК пуска в действие Инструмента за междурегионални инвестиции с бюджет от 570 млн. евро
Европейска комисия
България получава за първи път 511 милиона евро по инструмента SURE
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини