На 6-и ноември Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организират представяне на продукти под мотото „Модерни в традицията”. Дегустацията се провежда в рамките на специализираното изложение „ИнтерФуд & Дринк”, което всяка година по това време се организира в в Интер експо центъра в София. По време на изложението ще бъдат представени висококачествени преработени плодове и зеленчуци, произведени от членове на съюза.
Сред тях са готови ястия на доматена основа като имам баялдъ, лечо, зеленчуци с доматена заливка, консервирани домати, печени пиперки, патладжани и др.Традиционните праскови в захарен сироп, конфитюр от рози и шипков мармалад също ще бъдат изложени.
Промоцията е част от изпълнението на проекта „Освободете европейския вкус”, с който българските консервни заводи търсят нови пазари в Русия и Обединените Арабски Емирства. Този проект е разработен и спечелен от съюза по мелките за „Насърчаване на селскостопанските продукти на ЕС в трети страни.
Промоционалната програма „Освободете европейския вкус” се фокусира върху външните пазари, за да може консервната индустрия да възобнови имиджа си в държави, където преди години нейните продукти са били познати.