Гъбите почистваме и отрязваме шапчиците. Заливаме ги с хладка вода и варим на слаб огън 5 мин. Морковите нарязваме на тънки кръгчета, лука – на полукръгчета. Загряваме половината масло и пържим морковите за около 3 мин. Добавяме лука и пържим още 5 мин. Прибавяме нарязаната на малки парченца тиква заедно с останалото масло и разбърквайки, пържим 10 мин. Отцеждаме гъбите, като запазваме бульона. Слагаме ги при зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер, заливаме със 100 мл гъбен бульон и задушаваме 15 мин под похлупак. Зачервяваме леко тиквените семки на сух тиган, като ги разбъркваме. Готовото ястие посипваме с нарязаня магданоз и тиквени семки.
Продукти: 500 г почистена тиква, 400 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 30 г масло, сол, смлян черен пипер, 2 с.л. тиквени семки, 1 връзка магданоз.