Сваряваме ориза в кипяща подсолена вода за 20 мин, след това го отцеждаме. Нарязваме кайсиите на половинки и махаме костилките. Разтопяваме на котлона маслото с меда, слагаме кайсиите и леко ги запържваме. Сипваме оцета, кипваме и варим 2 мин. Половината кайсии изваждаме, в тигана сипваме портокаловия сок, кипваме и поръсваме с черен пипер. Кайсиите с портокалов сок смиламе с миксера на пюре. С получения сос заливаме отделените кайсии. Месо поръсваме с черен пипер. Загряваме топеното масло и пържим месото 3 мин, посоляваме и го обръщаме. Пържим още 5 мин. Поднасяме с ориз и кайсии.
Продукти за 4 порции: 4 свински шницела, 1 с.л. топено масло, сол, смлян черен пипер, 200 г ориз, 400 г кайсии, 2 с.л. масло, 2 с.л. мед, 2 с.л. оцет, 150 мл портокалов сок.