Приготвяме тестото за пицата освен, ако не сте купили готово. Чесъна нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. Добавяме доматите и варим 15 мин, до згъстяване, подправяме. Чушките нарязваме на кръгчета, колбаса и гъбите на парчета. Загряваме фурната на 220 градуса. Растиламе тестото в намазнена тавичка и го заливаме с доматения сос. Нареждаме отгоре приготвените продукти, накрая посипваме с настърган кашкавал и печем във фурната 25 мин. Готовата пица е добре да се украси с листенца пресен босилек.
Продукти:
тесто за пицата –– 25 г суха мая, 250 г брашно, 2 с.л. зехтин, сол, малко вода за омесване (ако неможете да месите купете готово);
за плънката; 2 скилидки чесън, 1 с.л. олио, 400 г домати от консерва, сол, смлян черен пипер, 1 ч.л. сушена бабина душица, по 1 червена и жълта, 140 г колбас, 110 г гъби от консерва, 8 чушлета от консерва, 80 г маслини без костилки, 150 г настърган кашкавал.