Накисваме желатина в студена вода за около 5 минути. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта и ги смесваме с прясното мляко. Слагаме сместа на водна баня и я бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти, като не допускаме да завира. Сваляме я от огъня и добавяме желатина, като разбъркваме непрекъснато, докато се разтопи. Прибавяме ванилията и охлаждаме крема. Разбиваме сметаната, прибавяме 100 г пудра захар и отново разбиваме. Разбиваме белтъците на пяна с 50 г пудра захар. Смесваме внимателно трите крема , като оставяме малко от разбитата сметана за украса. Нарязваме ягодите на половинки и ги наръсваме с лимонов сок и захар. В стъклени чаши нареждаме ред ягоди, ред нарязани бишкоти, ред крем. Най-отгоре украсяваме със сметана, ягоди и ягодов сос (пасирани ягоди с лимонов сок и захар). Оставяме крема в хладилника да се охлади.
Продукти: 400 мл прясно мляко, 100 г кристална захар, 150 г пудра захар, 3 яйца, 15 г желатин, 1 ванилия, 350 г заквасена сметана, 1 опаковка бишкоти; за ягодовия сос – 200 г ягоди, 2 с.л. кристална захар, 2 с.л. лимонов сок