Измиваме брюкселското зеле със студена вода, слагаме го в кипяща подсолена вода и го варим 10 мин. Отцеждаме. Нарязваме на ситно лука. Чушлето почистваме, измиваме го със студена вода и го нарязваме на ивички. Измитото и подсушено месо нарязваме на парчета и ги изпържваме в загрятото олио. Добавяме лука и леко зачервяваме. Прибавяме към месото брюкселското зеле, подправяме със сол и ивичките чили, заливаме с бульон и варим 5 мин на среден огън под похлупак. Смесваме сметаната с кетчупа, подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разсипваме рагуто в чинии, сметановия сос поднасяме отделно в купичка.
Продукти за 4 порции: 750 г замразено брюкселско зеле, сол, 1 глава лук, 2 чушлета чили, 500 г обезкостено свинско месо, 2 с.л. олио, 1 ч.л. тимиан, 125 г месен бульон, 250 г сметана, 1 с.л. кетчуп.