Разрязваме една скилидка чесън на две. Измитото и подсушено пиле натриваме с чесън, сол и черен пипер. Втората скилидка чесън наситняваме. Настъргваме кората на 1 лимон, сока изцеждаме. Нарязваме хляба на кубчета, магданоза – на едро. Смиламе с пасатора хляба, магданоза и лимоновата кора, добавяме чесъна и малко олио. Прибавяме към получената маса половината лимонов сок и с тази маса напълваме пилето и го зашиваме. Слагаме пилето с гърдите надолу в намазнена форма за печене и поставяме в предварително загрята фурна до 190 градуса. Смесваме останалия лимонов сок с меда, намазваме пилето и с мед и лимонов сок и печем около час.
Продукти: 1 пиле, сол, смлян черен пипер, 2 лимона, 2 връзки магданоз, 2 скилидки чесън, 100 г бял хляб, 1 с.л. мед, зелени подправки за украса.