Начало » Хоби земеделие » Цветарство
20.03.2014 г.

Овошки бонзаи красят изложбата за цветята в Пловдив

Новости

Международен панаир - Пловдив

Овощни дръвчета с големината на бонзай са един от хитовете на специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари "Цветна пролет" която се провежда от 19 до 23 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив.

Декоративните череши, ябълки, кайсии, круши, праскови и нектарини служат за украса на дома, но плодовете могат да се ядат, твърдят производителите от разсадник "Елит" в Петрич. Те обясняват, че пъпките се облъчват с гама-лъчи и така растенията остават "джуджета" подобно на известните японски миниатюрни дръвчета.

Фирмата предлага и разсад за екзотични плодове, сред които е китайският шизандра. Той прилича на червено грозде, има вкус на киви, мирише на лимон и е много полезен, твърдят изложителите.

Роза без бодли е изненадата от разсадник в Първенец. Сензация е и цветето, улавящо мухи (на снимката).

Магнолиите са другите интересни попадения. Разсад за тях е подготвен от градински център "Декор цвет", а екземпляри с различна големина може да се видят на още няколко щанда.

Забележителен е електронният соларен уред за прогонване на подземни гризачи, който предпазва градината.

В грижата за нея помагат комплексните торове "Флорина", направени само от натурални съставки без вредни химикали. Те са екологично чисти и осигуряват растителна защита, без да замърсяват плодовете и зеленчуците. Действат на клетъчно ниво и помагат за бързото възстановяване на увредени растения.

В изложението участват 30 български фирми - производители и търговци на традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, дървесни видове, овошки, семена, разсад и луковици, градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове. В последните години стават все по-разнообразни колекциите от саксии и керамични съдове, аксесоари и сувенири, дървени изделия, допълващи цветните акценти в интериора.

 

Голямата атракция тази година е Националният конкурс за аранжиране на цветя, който за първи път напуска столицата и се организира в Пловдив по инициатива на неговия организатор посолството на Нидерландия у нас. В надпреварата 20 елитни флористи трябва да подготвят маса за официален прием, като акцентират на лалето, затова темата е "Тюлип мания". Старт ще даде посланикът на Нидерландия у нас Том ван Оорсхот в 13.30 ч. на 20 март. Холандски специалист ще изнесе лекция за тенденциите в пазара на цветя.

Конкурсът ще демонстрира новости във флористиката пред многобройната публика на проявите, свързани със семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до 23 март в Международен панаир Пловдив.

Това са Международната изложба "Природа, Лов, Риболов" и Изложбата на общините (19-23 март), Eвропейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, презентиращ облекло, обувки, трикотаж, изделия за дома (20-23 март), Италианският фестивал на красотата и прическата - международно изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия (21-23 март) и киноложките изложби (22-23 март).

Овошки бонзаи красят изложбата за цветята в Пловдив
16490
 

Последни материали
Виж
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Германия въведе забрана за улов на европейската змиорка
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
При свинефермите спадът достига 13 на сто
Животновъдните ферми в Германия са намалели с 4 на сто за 3 години
За риболов без валиден билет и с прекомерен и незаписан улов за деня
Двама бракониери отнесоха 3 акта за нарушения в Пазарджишко
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини