Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.03.2014 г.

Чист старт за царевицата и слънчогледа с почвените хербициди на БАСФ

БАСФ

И пролетниците дочакаха момента, в който всички ще отправим поглед към тях  и ще започнат навременните и интензивни грижи. За гарантиране на високи добиви ключов момент е осигуряването на чист старт за развитие на културите, или по-точно справянето с конкуренцията от плевели. За да се елиминират своевременно, на помощ идват почвените хербициди на БАСФ: Спектрум- наследникът на ацетохлорите, иновацията Стомп Аква- единственият почвен хербицид в микрокапсулна формулация за по-ефективен и продължителен контрол и най- широкоспектърния Уинг-П при смесено заплевеляване.


Промъкващите се твърдения, че на почвените хербициди в царевицата и слънчогледа им  е минало времето, са абсолютно безпочвени. Особенно при настоящата влажна пролет, очакванята на земеделските производители са за изключително добро действие и повишена ефикасност.
С обявяването на края на ацетохлорите, възникнаха много въпроси. Въпроси, на които, специалистите от БАСФ намериха отговорите, в лицето на Спектрум.


Спектрум се появява в точното време, на точното място. След забраната на ацетохлорите, това е хербицидът, който ви дава контрол при преобладаващо заплевеляване с едногодишни житни, с акцент видовете кощрява, кокоше и кръвно просо и други. Спектрум вече доказа силата си в реални условия през изминалата година. Спектрум е селективен почвен хербицид, който след третиране се преразпределя равномерно върху повърхностния 2-3 см слой, създавайки хербициден слой. Хербицидът се поема предимно чрез корените или колеоптила на поникващите житни и някои широколистни плевели, в резултат на което плевелите загиват преди или веднага след поникването си.
Освен Спектрум, у нас продължават да доказват безспорните си предимства и класиците при почвените хербициди – Стомп Нов и Уинг П. Идеални варианти за приложение след сеитба, преди поникване, или до фаза втори лист на плевелите. Изборът на един от двата продукта е в зависимост от типа на очакваното заплевеляване.
Интересната възможност за избор на почвен хербицид от листата на БАСФ е последната иновация в този сегмент – Стомп Аква.


Стомп Аква е най-новата, уникална формулация, разработена от БАСФ в областта на почвените хербициди. Активното вещество е затворено в микрокапсули, които не позволяват деактивирането и разрушаването му при сухи условия. При поява на оптимална почвена влага продуктът се активизира, капсулите се разтварят и бавно и поетапно освобождават активното вещество в почвата. Разпределяйки се в повърхностния 2-3 см слой на почвата, Стомп Аква образува стабилен хербициден филм. Преминавайки през този филм, поникващите плевели влизат в контакт с активната субстанция, абсорбират част от нея и загиват.


Благодарение на специалната си формулация от микрокапсули, Стомп Аква осигурява добри резултати дори при по-лоша обработка на почвата и по- сухи условия и наличие на растителни остатъци. Капсулите не позволяват загуби на активното вещество при полепване по растителните остатъци и почвени буци, което е характерно за други почвени продукти и води до загуби на активни субстанции.


Стомп Аква е с иновативна, висококачествена, лесна за работа формулация, която не отделя неприятна миризма и не оцветява техниката и работните съдове. Още по-добрия ефект на Стомп срещу лобода, синап и щир сега ще получите от микрокапсулната формулация на Стомп Аква.


Уинг П е предпочитаният продукт за едновременен контрол на житни (кощрява, видове проса, балур от семе) и широколистни (лобода, синап, щир) плевели. Приложен върху почвената повърхност, той се разпределя в повърхностния 2-3 см почвен слой образувайки стабилен хербициден екран. Поникващите плевели, преминавайки през този екран, влизат в контакт с хербицида, при което се инхибира техният растеж и постепенно загиват преди или скоро след поникването. Активните вещества действат и върху вече поникнали плевели, в ранни фази от тяхното развитие (максимум до 2-ри лист).


Почвените хербициди на БАСФ са поредното доказателство, че компанията работи в името на своята кауза. Те осигуряват чист старт на царевицата и слънчогледа, като елиминират конкуренцията с плевелите. Високите качества на продуктите с марка БАСФ отключват креативност, комбинативност и конкретика. Предлагат се перфектни решения за блестящи резултати в реално време срещу всякаква плевелна растителност в ранните моменти от вегетацията, когато културните растения са най-уязвими.

 Чист старт за царевицата и слънчогледа с почвените хербициди на БАСФ
17853
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини