Обелените и нарязани на дребно картофи сваряваме в подсолена вода, изливаме водата и ги намачкваме. Замесваме тесто от топлото масло, картофите, сол и брашното. Слагаме в намазана с мазнина тавичка с диаметър 26 см и правим висок борд. Поставяме за 30 мин в хладилника.Загряваме фурната на 200 градуса. Нарязваме на ситно лука, чушките на кубчета и ги пържим в зехтина 4 мин. Изваждаме ги и в останалата от пърженето мазнина изпържваме каймата. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Смесваме с чушките и лука и сипваме в тавичката. Поливаме със смес от сметаната, млякото и доматеното пюре, подправени със сол и черен пипер и печем във фурната 45 мин.
Продукти за 8 порции: 150 г картофи, сол, 150 г брашно, 80 г масло, 2 глави лук, по 1 червена, жълта и зелена чушка, 4 с.л. зехтин, 500 г кайма смес, смлян черен пипер, 3 яйца, 1 ч.л. червен пипер, 150 мл прясно мляко, 150 г сметана, 2 с.л. доматено пюре.