Сваряваме макароните в голямо количество в подсолена вода. После ги изцеждаме. 3 глави лук, средно големи нарязваме на тънки кръгчета и ги пържим 10 мин в 3 с.л. масло, подправяме. Взимаме още една глава лук накълцваме и леко я запържваме в 1 с.л. масло. Сипваме сметаната и леко сваряваме. Добавяме макароните и зелето, смесваме с настъргания кашкавал, поръсваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднасяме с пържения лук, украсяваме с пера зелен лук ако има. Да ви е вкусно!
Продукти за 4 порции: 500 г макаронени изделия, сол, 5 глави лук, 3 с.л. масло, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 200 г кисело зеле, 200 г настърган кашкавал, настъргано индийско орехче, пресен лук.