Начало » Новини » Страната
26.09.2013 г.

Apimondia - Киев, Украйна от 29 септември до 4 октомври 2013

Най-голямото събитие в света на пчеларството

Световната пчеларска организация ще проведе най-голямото събитие в света на пчеларството XXXXIII-то издание на Apimondia в Киев, Украйна от 29 септември до 4 октомври 2013 г. Apimondia е конгрес с международен обхват, който ще бъде посетен от водещи експерти, изследователи, учени и представители на регулаторните лаборатории от повече от 120 страни.
Apimondia е международна федерация на пчеларските асоциации, както и на други организации занимаващи се с пчеларство и производни индустрии. Apimondia е основана през 1949 година в Амстердам, като основната дейност на федерацията е да промотира научното, техническото, социалното и икономическото развитие на пчеларството в цял свят.

На първо място, важно е да се знае, че Международният конгрес е едно от най-престижните събития на международно ниво, което ще се събере редица водещи в индустрията експерти и специалисти, изследователи, апитерапевти, пчелари, аматьори и професионалисти, представители на международни и национални организации, обществени и политически дейци, производители на пчеларско оборудване, ветеринарни препарати и други продукти, свързани с пчеларството, износителите и вносителите на пчелни продукти, журналисти и представители на медиите, както и заинтересовани лица.

Кандидатурата на България за Домакин на 45-тият Световен Конгрес на Пчеларите Apimondia 2017 ще бъде представена на Апимондия 2013.

На всеки две години в една страна член на Световната пчеларска общност –Apimondia, редувайки се последователно на един от 6 –те континента, се провежда Световен конгрес на пчеларството.

По време на провеждането на Световният конгрес на Apimondia в столицата на Украйна - Киев, Национален браншови пчелрски съюз, пълноправен член наApimondia, ще представи кандидатурата на България, София за домакин на 45-тия Световен конгрес Apimondia 2017.

Делегатите от 107 страни - членове на Apimondia ще избират между кандидатурите на България - София, Турция – Истанбул и Швеция – Стокхолм.

Пчеларството е традиционен поминък за българското население, а българският мед е уникален със своите ароматни и вкусови качества. С все по-нарастващата средна консумация на мед на глава от населението в България, която се е увеличила от 200 грама през 2009 г. до почти 500 грама през 2012 г., ние вярваме, че Apimondia ще предостави уникална възможност да се стимулира не само потреблението на мед в България и съседните страни, но също така и на производството на по-качествен мед. Възстановяването и подпомагането на този поминък у нас ще допринесе и за увеличаване на броя на работните места в сферата на пчеларството и земеделието.

Изборът на нашата страна и в частност София за провеждане на 45-ия конгрес на Apimondia ще бъде огромно признание и чест за нас като нация и ще даде възможност на България да даде своя принос за устойчивото развитие на планетата.

Съпровождащото изложение ApiExpo е огромна витрина за всички професионалисти в областта на пчеларството.

Пчеларството в Украйна има стари традиции. Днес Украйна е сред петте водещи страни в пчеларството.

Делегати и участници ще имат възможност да бъдат част от украинския Honeyland пълен с медоносни цветя и растения, които толкова много привличат пчелите. Съжителството на човека и пчелата в света на цветята е символ на любовта, живота и спасяването на планетата, спасяването на самите нас!

За много пчелари пчеларство е "поетичното изкуство" на селското стопанство и животновъдство. Работа с пчелите е не само въпрос на техника и ефективност, но често в развиващата се връзката с пчелите, пчеларите откриват емоции и усещания, които не биха могли да намерят в никоя друга работа.

Пчелите опрашват една трета от растенията на планетата Земя, но връзката ни с тях е много по-значима, понякога дори неосъзната, но не дотолкова, че да пренебрегнем думите на Айнщайн, който твърди, че без пчелите, ние хората не бихме оцелели повече от четири години.

[B%]Програмата на конгреса ще включва следните събития:[%B]

Научни конференции, които ще се проведат в рамките на 7-те пленарни сесии на постоянни комисии Apimondia и с участието на над 800 учени от цял ​​свят, които представляват около 400 научни статии и над 800 постерни презентации. Основният работен език ще бъде английски, немски, испански и френски език, а също и на допълнителните украински и руски език;
5 пленарни заседания на Регионалните комисии Apimondia, които ще се проведат за първи път и ще представляват основните постижения на експерти от пет различни части на света;
Международната изложба ApiExpo 2013 г., която ще се проведе с участието на най-малко 300 участници от цял ​​свят;
Две сесии на Общото събрание на Международната федерация на сдруженията на пчеларите;
Honey World Championship, който ще има повече от 100 номинации за мед, восък, мед, напитки и други продукти на пчеларството с нови, хармонизирани стандарти за качество, както и за иновации, изобретения, колекции, печат и т.н.;
Конкурс за Световна кралица на меда
Културни и социални проекти;
Подписването на исторически акт на признаване на западните медоносни пчели или европейските медоносни пчели (Apis mellifera), както и видове, застрашени от изчезване
Подписване и изпращане на отворено писмо до генералния секретар на ООН, което ще съдържа конкретни предложения за участие на пчеларската общност по важни въпроси;

Apimondia - Киев, Украйна от 29 септември до 4 октомври 2013
4105
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини