Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
22.05.2013 г.

ОПТИКОМ ООД ПРЕДЛАГА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ ТЕЛЕСКОПИЧНИ ТОВАРАЧИ С 5-ГОДИШНА ГАРАНЦИЯ

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА МАШИНИТЕ ЩЕ СЕ ДЕМОНСТРИРАТ НА ПОЛЕВИ ПРЕЗЕНТАЦИИ

Със сигурност посетителите на селскостопанското изложение БАТА АГРО, които се спряха на щанда на фирма ОПТИКОМ ООД, не останаха разочаровани. Новости и изненади не липсваха. Всички клиенти, които в деня на откриването сключиха сделки за покупка на комбайни получиха специални подаръци, а също така имаха възможност да се запознаят отблизо с две световни красавици - Мис България 2012 Габриела Василева, и новите модели комбайни LAVERDA. Освен това настоящите и бъдещи клиенти бяха приятно изненадани от промоционалните оферти, които екипът на ОПТИКОМ ООД беше подготвил специално за изложението БАТА АГРО.

За Веселин Генев, управител и съдружник в ОПТИКОМ ООД желанието да бъде в помощ на всеки клиент и да бъде улеснен изборът му при покупка на земеделски машини, се е превърнало в мисия. За тези 20 години на българския пазар, спечеленото доверие от страна на клиентите към фирмата е голямо, но за да бъде запазено трябва да се работи постоянно и упорито. За г-н Генев една сделка не приключва само с подписването на документите, важна е обратната връзка между купувача и продавача.
На БАТА АГРО за първи път ОПТИКОМ представи новият комбайн LAVERDA М410, който беше хит на изложението в Болоня.  
„Това е един уникален продукт, в който през последните години бяха вложени много нови идеи, иновативни технологични решения и разработки, много инвестиции. Именно за това премиерата на този комбайн трябваше да бъде направена така, че да предизвика интереса както на посетителите на БАТА АГРО, така и на медиите. Считам че в бъдеще LAVERDA М410 модел 2013, ще бъде хит на пазара на земеделска техника не само у нас, а и в други страни. След изложенията в Болоня и в Париж, това е премиерата му в България.” сподели Веселин Генев.
Г-н Генев представи някои от по-важните технически характеристики на комбайна. Произвежда се с двигатели AGCO POWER с SCR технология. Новост е кабината със SKYLINE технология, новият пауър грип джойстик, вграден в подлакътника, а електрическото регулиране на ситата от кабината е иновация, която се прилага за първи път при тези комбайни.

Освен новият комбайн LAVERDA М410, ОПТИКОМ представи новата серия телескопични товарачи на JCB с изцяло нов двигател Tier4i.
„Интересът към товарачите беше огромен от страна на посетителите, и само за първите два дни на изложението бяха реализирани пет продажби, наистина изненадващо и за мен.” разказва Веселин Генев. „За първи път тази година товарачите JCB се предлагат на европейския пазар с 60 месеца гаранция, което е гордост за нас като доставчици, защото JCB предоставят тази гаранция само на сервизи, които са защитили изискванията на JCB Service. Трябва да отбележа, че тези изисквания са доста високи и съм горд, че нашите сервизни специалисти успяха да ги защитят. Така българските стопани могат да се възползват от тази 5- годишна гаранция на телескопичните товарачи. Тази година сме взели решение и смятаме, че то е правилното - да предлагаме машини от по-високия клас като 541- 70 Agri Plus, който е с двигател със 125 кс, и 535- 95 Agri, който е с височина на повдигане 9,5 м. Факт е, че първите доставени машини вече са продадени. Телескопичните товарачи на JCB заемат полагащото им се първо място сред българските стопанства. Очаквам в бъдеще продажбите да се увеличат още, тъй като експлоатацията на един JCB товарач в рамките на 5 годишен период, снижава значително разходите във всяка ферма или стопанство.

И в JCB, и в ОПТИКОМ никога не говорим само за цената на продукта.  Говорим за стойността, която ще се получи, след като машината бъде експлоатирана за определен период от време. Продуктът, който предлагаме като надеждност и икономия на гориво, води до цялостна икономия на средства за неговия купувач. Нашите клиенти ще имат възможността да се убедят в педимствата на машините на предстоящите полеви демонстрации през лятото.”

Богата беше и гамата от трактори, които ОПТИКОМ представи на БАТА АГРО. 
„Тази година имаме невероятно атрактивни промоции, тъй като съвместно с JCB сме предприели кампания за налагане на концепцията FASTRAC на българския пазар. Сама по себе си, това е уникална концепция и дава възможност за значително увеличаване на производителността на една конска сила. Притежателите на такива трактори са убедени в предимствата им пред конвенционалните машини. Освен че предлагаме уникални технологии, предлагаме и уникални цени на тракторите Fastrac 8310 с 310 кс и 3230 с 230 кс, които за първи път тази година правят премиера на това изложение.” сподели Веселин Генев.

Със своя дългогодишен италиански партньор LANDINI, ОПТИКОМ представи за първи път новия трактор от серията 5H с мощност 110 кс. За утвърдените вече модели Powerfarm 100 и Powermondial 115 имаше промоционални предложения за фермерите. Веселин Генев е убеден, че с тези три модела ще се затвърдят позициите на ОПТИКОМ ООД, а пазарният дял ще бъде увеличен.

Напук на икономическата криза, само за първото тримесечие ОПТИКОМ има ръст на продажбите от 12%. Веселин Генев сподели, че на пресконференцията при откриването на БАТА АГРО са изнесени статистически данни за това, колко остарял е машинният парк в България. Въпреки всички продажби и финансовото подпомагане чрез ПРСР, българските фермери не могат да достигнат нивото на европейските си колеги.
„Работейки вече на европейския пазар, нашите стопани трябва да имат самочувствие, и да бъдат конкурентоспособни. Радвам се, че банките и лизинговите компании имат отлични предложения и могат да осигурят финансиране на земеделските производители при облекчени условия. Трябва максимално да се използват всички възможности и способи за модернизация на селското ни стопанство. Тук трябва да подчертая, че е изключително важно да се изгради рамката за следващия програмен период, който започва от следващата година, как тя ще бъде структурирана. Дейността на експертите от МЗХ и ДФЗ е особено важна. Те трябва да работят съвместно с неправителствените структури, асоциации, сдружения, за да може рамката, която се изгради, да бъде правилна и в подкрепа на всички сектори на селското стопанство, за да имаме не монокултурно селско стопанство, а каквото го помним всички, и на трапезата на българина да има продукция, произведена у нас.” заяви Веселин Генев.
 

ОПТИКОМ ООД ПРЕДЛАГА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ ТЕЛЕСКОПИЧНИ ТОВАРАЧИ С 5-ГОДИШНА ГАРАНЦИЯ
8871
 

Последни материали
Виж
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Свързани материали
Виж
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини