Начало » Новини » Страната
20.03.2013 г.

Инж. Красимир Каменов официално откри 19-тата Международна изложба - Природа, лов риболов

И.д. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) инж. Красимир Каменов официално откри 19-тото издание на Международната изложба „Природа, лов риболов - 2013”, която се провежда ежегодно в град Пловдив. „Стабилните дивечови запаси са един от показателите за степента на развитие на горския сектор и Изпълнителната агенция по горите, в качеството си на държавен орган, прави необходимото, това природно богатство да бъде ефективно и професионално управлявано и да гарантира прилагането на Европейските стандарти в тази област. Това заяви инж. Каменов в приветствието си към гостите и участниците в изложението.

Той подчерта и отговорността, която всеки ловец трябва да носи за природното наследство, което ще бъде предадено на идните поколения и за осъзнатото задължение за безопасно провеждане на ловните излети. „Ловците трябва да се придържат не само към установените закони и правила, но също и към нормите, ръководещи екологичното равновесие”, допълни още инж. Каменов.

И тази година по традиция Министерството на земеделието и храните, чрез шестте държавни предприятия, Изпълнителната агенция по горите и Дирекциите на 11-те природни парка в България, се представят с щанд в Палата №3, заобиколен от богата диорама. Целта е да се покаже ползването и опазването на дивеча и природните ресурси на страната ни, като част от усилията, насочени към стабилизиране на ловния отрасъл, създаването и развиването на по-добри условия за ловен туризъм.
Развитие на ловното стопанство е водещата тема на „Природа, лов риболов - 2013”. По време на изложението, което ще продължи до 24 март, са предвидени различни мероприятия. Настоящият ловен форум ежегодно предизвиква интерес не само на тези, които със своя труд и хоби са свързани с ловното и рибното стопанство, но и на всички любители на ловния спорт.

Посетителите на изложбата имат възможност да се убедят в отличните екстериорни и трофейни качества на дивеча в страната. Организирани са атракции и състезания. В рамките на изложението за първи път са изложени и действащи реплики на оръжия от времето преди 1900 г., както и прабългарска юрта с експозиция на облекла и въоръжение. Регионална дирекция по горите – Пловдив е предвидила и посещение на ученици от ОУ „ Петко Р. Славейков, които да се запознаят с типичните местообитания на дивеча и неговото опазване като националано богатство. По случай 115-годишнината от основаването на Национално ловно-рибарско сдружение - Съюза на ловците и риболовците в България, е показана Национална трофейна изложба.

Международната изложба „Природа, лов, риболов” събира фирми, институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на природата, ловния и риболовния туризъм.
Изложението „Природа, лов риболов - 2013” се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните и е организирано от Международен панаир Пловдив.

Инж. Красимир Каменов официално откри  19-тата Международна изложба - Природа, лов риболов
11807
 

Последни материали
Виж
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
БАБХ
Ново огнище на птичи грип в Асеновград
Разкриха измама на стойност 1,7 млн. евро, свързана с проекти за напоителни системи
Дефицитът на цинк създава сериозни проблеми в развитието на растенията
Кубота на второ място по продажби на трактори
Свързани материали
Виж
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
БАБХ
Ново огнище на птичи грип в Асеновград
Разкриха измама на стойност 1,7 млн. евро, свързана с проекти за напоителни системи
Дефицитът на цинк създава сериозни проблеми в развитието на растенията
Кубота на второ място по продажби на трактори
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини