Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
05.11.2012 г.

Fendt - концентрация на нови технологии, рожба на нови идеи

Новата серия 500 е вече на българския пазар

[B%]В Разград и Стара Загора клиенти на фирмата „Златекс” видяха това, което бе спестено и на министър-председателя на Бавария преди месец в Марктобердорф[%B]
С демонстрации в Разград и Стара Загора фирмата „Златекс”, официалният вносител на машините с марката Fendt, представи тракторът от най-новата серия 500, който слезе тържествено от поточната линия на завода в Марктобердорф преди месец. Клиентите на фирмата имаха възможност да „надникнат” в производствения процес и така да се убедят в предимствата на новите технологии, вградени в новите машини. Показани бяха подробности, които тогава бяха спестени дори на министър-председателя на Бавария Хорст Зеехофер.
Fendt произвежда трактори, които за 3-4 години се изплащат само от икономия на гориво, а технологичните предимства на машините с тази марка са известни на нашите фермери.

[B%]Подробности ще намерите в приложената статия „Създаден от идеали”. Статията и други подробности за новата серия трактори на Fendt можете да прочетете и в новия брой на в. „Гласът на фермера” в понеделник, 12 ноември.[%B]

[B%]FENDT 500 VARIO
[G%]Създаден от идеали[%G]
Компанията AGCO пуска на пазара четири модела, които са съвършенно нов клас в света на компактните трактори[%B]
В новите модели се прилагат много от технологиите, които преди това бяха достъпни само при машините от много по-висок клас на мощност. Различните и многобройни иновации и възможности за комплектовка осигуряват на машините от серия 500 Vario в диапазона на мощност от 125 до 165 к.с. изключително конкурентно предимство. Благодарение на съвременните двигатели и използването на икономичната технология за неутрализиране на отработените газове SCR, Fendt отново печели заслужено признание. А най-добрите постижения на големите трактори на бранда – уникалната кабина VisioPlus и системата за контрол и управление Variotronic са също налични при новите модели от серията 500 Vario.

[B%]СЪВКУПНОСТ ОТ НАЙ-СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ[%B]
Новата серия 500 Vario, включваща моделите 512 Vario, 513 Vario, 514 Vario и 516 Vario, предлага трактори с мощност от 125 до 165 к.с. Всички те са оборудвани с 4-цилиндрови 4,04-литрови двигатели Deutz, с 4 клапана и акумулаторна горивна система за впръскване под високо налягане Common-Rail с максимална мощност 165 к.с.
С новата серия 500 Vario фирма Fendt покрива стандарта за отработените газове Euro 3b/Tier IV interim по пъти на внедряването на технологята SCR. Технологията вече е известна при по-големите трактори от сериите 700, 800 и 900 Vario и вече е демонстрирала впечатляващи доказателства за икономия на гориво при независимите тестове PowerMix за моделите 800 и 900 Vario.
Тракторът 936 Vario демонстрира непостижим дотогава рекорден показател от 250 грама/кВтч при тестовете PowerMix-Test, извършвани от Германския селски съюз (DLG). При това неутрализацията на преработените газове се извършва след цикъла на изгаряне при впръскването на разтвор на урея AdBlue, поради това от рециркулация на отработените газове повече няма необходимост, което осигурява оптимално настройване на параметрите за работа на двигателя за реализирането както на теглителните, така и на скоростните режими на работа при икономично потребление на горивото. Конструкцията на двигателите на новата серия 500 Vario осигурява изключителна икономичност на потреблението на дизелово гориво при максимална производителност. По тази причини тракторите 500 Vario са най-ярките представители на ефективната технология на компанията Fendt.
Задвижването се осъществява от патентовата безстепенна трансмисия с висок коефициент на полезно действие Vario ML 90. Безстепенното регулиране на скоростта осигурява огромен потенциал за икономия на време и пари. С помощта на системата за управление на трактора TMS се осигурява непрекъснат оптимален режим на движение. Трактористът само задава желаната скорост, а включената система TMS поема управлението на двигателя и задвижването – това означава напълно автоматизиран избор на режим за максимална ефективност при работа. Тракторите 500 Vario са оборудвани и с нова функция за автоматично регулиране на максималното налягане.

[B%]НЕОГРАНИЧЕНА ВИДИМОСТ
[G%]Новата кабина VisioPlus[%G]
Тя вече е известна от серията 700 Vario 0 Осигурява комфорт от най-високо ниво и изключителна видимост[%B]
Предното стъкло, плавно преминаващо в таван на кабината осигурява пълна видимост, например, при повдигнат товарач. кабината е още по-просторна, общата площ на прозорците достига 6 квадратни метра. При проектирането на тракторите от серията 500 Vario особено внимание е отделено на ергономичното разположение на работното място на тракториста. Всички органи за управление са оптимално разположени на десния подлакътник, който се обръща заедно със седалката на тракториста, както и на новия блок на управлението Varioterminal.
Интелигентната концепция на управление в съчетание с висококачественото изпълнение осигурява комфорт, благодарение на който значително се повишава производителността на работата. Особено впечатляващо е високото качество на облицовката на кабината. В концепцията на своите трактори Fendt традиционно отделя внимание на логичното и премислено разположение на елементите на управлението и като следствие системата за управление на тракторите Vario позволява комфортно да се изпълняват всички работни операции.

[B%]ОБОРУДВАНЕ
[G%]И тук се залага на комфорта[%G]
Всички системи са високотехнологични[%B]
Благодарение на новия терминал на управлението системи като Variotronic, управление по колеята VarioGuide, камерата, както и системата за документиране на данни VarioDoc и терминалът за управление на инвентара ISOBUS са достъпни вече и за този клас на мощност. Системата за водене VarioGuide позволява да се работи както през деня, така и през нощта в течение на дълго време без напрежение, съсредоточавайки вниманието на тракториста напълно върху навесните машини. Системата позволява прецизно да се следва колеята и при лоша видимост. Точността на обработката позволява да се повиши производителността на работата на единица площ.
Серията трактори 500 Vario предлага идеален пакет автоматични функции за следване на колеята и за работа по следата. Мощната хидравлика осигурява широк спектър на области за работа с навесни машини за този клас трактори. За управлението на хидравличната система има пулт за управление на десния подлакътник на централния панел на управлението. Дори при изпълняване на маневрата обръщане при трактора 500 Vario, операторът може удобно да постави ръката си на десния подлакътник и да управлява трактора и навесната машина с помощта на мултифункционалния джойстик и терминала за управление Varioterminal.
Системата за следване на колеята VarioGuide позволява да се намали припокриването средно с 6 %, осигурявайки икономия на гориво и материали като семена и торове. Допълнително, системата за регистриране на данните VarioDoc предоставя възможност за удобно и бързо документиране на всички работни процеси с неголеми разходи за електронни карти за последващо анализиране.

[B%]Съвършенство
[G%]Предни и задни навесни системи[%G]
Fendt 500 Vario предоставя толкова точки за навесване, колкото никоя друга машина в този клас на мощност[%B]
Тракторът има до 5 електрохидравлични клапана с двойно действие в задната част плюс два отделни – в предната, Power Beyond, система ISOBUS и още много друго. Сумарно тракторите от серия 500 Vario са оборудвани с до 22 точки за включване, практично разположени в предната и задната част на машината. Това гарантира универсално използване и безпроблемно включване на навесните машини.
Кампактните трактори от серията 500 Vario имат висока транспортна скорост, същевременно са много гъвкави и маневрени. Тракторът може икономично да се придвижва със скорост от 50 км/час при намалени обороти на двигателя. За целта тракторът е оборудван с уравновесено окачване на предния мост, система за управление на волана Fendt Reaction, система за погасяване на вибрациите, окачване на кабината, окачване на седалката на тракториста, както и автоматично блокиране на водещия мост, които осигуряват висок комфорт и безопасност при движение по пътя, както и оптимална ергономия на управлението.
Благодарение на високата си производителност в съчетание с компактната и маневрена концепция, тракторът Fendt 500 Vario има много широк спектър на приложение както на полето, така и във фермата, както и в комуналното и горското стопанство – тракторът 500 Vario ще се прояви навсякъде.
Новият трактор от серията 500 Vario е отличен за товаро-разтоварни работи, когато се агрегатира с фронтален товарач Fendt Cargo. Благодарение на новата конструкция на предното стъкло ъгълът на вертикалния обзор е увеличен три пъти, което позволява на оператора да наблюдава товарача в повдигнато положение. Отварящото се предно стъкло при тракторите от серия 500 Vario може напълно да се прибере във всеки момент. Управлението на товара Fendt Cargo е лесно, благодарение на специална ръкохватка, влизаща в стандартното оборудване.

[B%]Легендарна серия
[G%]Fendt Favorit 500[%G]
Производството е започнало още през 90-те години[%B]
На голямата любов на фермерите се радва флагманът на серията, тракторът Fendt Favorit 515 С. Въз основа на неговата технология е създаден новият трактор 500 Vario, който има висока производителност, компактност, надеждност, както и много икономично потребление на гориво при повишена производителност.
Тракторите от серия Fendt 500 Vario са налични в следните варианти 500 Vario ProfiPlus, 500 Vario Profi и 500 Vario Power. Първите два ще бъдат в серийно производство от края на настоящата година, а 500 Vario Power – от януари 2013 г.

[B%][G%]От в. "Гласът на фермера" - излиза всеки понеделник[%G]
Абонирайте се за 2013 г. сега! За абонамент - каталожен N 843[%B]

Fendt  - концентрация на нови технологии, рожба на нови идеи
8082
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини