Начало » Новини » Страната
25.04.2012 г.

От началото на седмицата са иззети над 6 км бракониерски мрежи и са хванати петима бракониери при проверки на ИАРА по реки и водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили масирани проверки по водоеми в страната, река Дунав и Черно море във връзка със спазване на забраната за риболов по време на размножителния период. В рамките на три дни са иззети 6,2 км /6 200 метра/ бракониерски мрежи, като 300 метра от тях са за улов на калкан. Хванати са 5-ма бракониери и са проверени общо 78 любители риболовци. Съставени са 15 акта за извършване на риболов по време на забрана, с незаконни уреди и без билети за любителски риболов.

4 км бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА Бургас при проверка на езеро “Вая”
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Бургас са извършили проверка на езеро “Вая”. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 4 километра бракониерски мрежи. Уловената в тях малко количество риба е върнато обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пясъчник” при проверка на Инспектори на ИАРА Пловдив и Спининг клуб “Стари видри”
По сигнал за бракониерски набези на язовир “Пясъчник”, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Пловдив съвместно с представители на Спининг клуб „Стари видри” са извършили проверка на водоема. При обхода на язовира са открити и извадени от водата 300 метра бракониерски мрежи. В тях не е имало уловена риба. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Специализирана мобилна група към ИАРА е хванала лице, извършващо риболов по време на забрана на язовир “Сопот”
При акция на специализирана мобилна група към ИАРА е хванато лице, извършващо риболов със серкме по време на забрана на язовир “Сопот” край с. Голяма Желязна. Лицето е било наблюдавано и така се е стигнало до неговото залавяне. Нарушителят с инициали М.М. на 55 години е хванат в момент на извършване на риболова в забранената зона на язовира. От нарушителя са иззети риболовния уред и уловената 5 кг. каракуда. Рибата е върната обратно във водоема. На лицето е съставен акт за извършване на риболов през периода на забрана и за улов с незаконен уред.

Хванат е бракониер на река Дунав при съвместна проверка на инспектори на ИАРА Русе и служители на “Гранична полиция” - Русе
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Русе съвместно със служители на «Гранична полиция» - Русе са извършили проверка на река Дунав. В хода на акцията, в района на Лимана на Дунавски драгажен фло, е заловено лице, извършващо бракониерски риболов със серкме по време на забраната. На нарушителя е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Над 70 любители риболовци са проверили инспектори на ИАРА Велико Търново по водоеми в района на Свищов
Комплексна проверка на водоемите в района на Свищов са извършили, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Велико Търново. Проверени са река Дунав, микроязовирите в землищата на с.Драгомирово и с. Морава и напоителен канал Свищов-Запад.
При обхода на река Дунав в участъка от 561 р. км до 568 р. км. са открити и извадени от водата кърмаци в работно положение. Те са били 32 бр. лави кърмаци с по 80 бр. куки на лава. Риболовните уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.
Инспекторите на ИАРА Велико Търново са проверили 78 любители риболовци и са съставили 10 акта за нарушение, два от които са за риболов по време на забрана. От нарушителите са конфискувани 2 бр. въдици.

Инспекторите на ИАРА Стара Загора са хванали трима нарушители, извършващи риболов със забранени уреди и са иззели 75 метра бракониерски мрежи при проверка на язовир “Копринка”
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Стара Загора са извършили планирана проверка на язовир “Копринка”. В местността „Копрински ръкав”, инспекторите са открили и извадил от водата 75 метра бракониерски мрежи тип „сетка”. Уловената в тях риба, около 30 кг каракуда, е освободена и върната обратно в язовира. Мрежата е иззета и унищожена. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.
При проверката са хванати и трима нарушители, извършващи риболов посредством забранен уред – серкме. На лицата са съставени актове, съгласно ЗРА. Уловената от тях риба, около 21 кг шаран, е върната във водоема.

Незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА Монтана при проверка на река Дунав
Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили съвместна операция с представители на 02 ГОДГ Видин за изземване на незаконно поставени риболовни уреди в река Дунав. В района на 756 речен километър, инспекторите са открили и извадили от водата 6 бр. лави кърмаци с по 70 куки всяка или общо монтирани 420 куки. В хода на проверката е открита и една бракониерска хрилна мрежа с дължина 25 метра. Риболовните уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

800 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА Търговище при проверка на язовир “Ястребино”
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Ястребино”. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 800 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях риба е върната обратно в язовира. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.
300 метра бракониерски мрежи за улов на калкан са иззели инспектори на ИАРА Добрич при проверка на Черно море в района Дуранкулак - Шабла
През почивните дни, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Добрич са извършили проверки на Дуранкулашкото езеро и в акваторията на Черно море в района от Дуранкулак до Шабла. Извадени са 300 метра бракониерски мрежи за улов на калкан. Уловеният 3 бр. калкан е изваден от мрежите и е дарен на Социален патронаж - Шабла. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА Добрич са проверили и четири лица, извършващи водолазна дейност за улов на рапани.

700 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовир “Жребчево”
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Сливен съвместно със служители на ДГС - Твърдица са извършили проверки на язовир “Жребчево”. Общо са иззети 700 метра бракониерски хрилни мрежи.
При първата проверка в района на язовира под с. Паничерево, контролните органи са открили и извадили от водата 300 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях около 30 кг. риба /платика, каракуда и морунаш/ е освобождавана и пускана обратно във водата.
При втора проверка на яз. “Жребчево” в района на Острова до с. Паничерево, инспекторите са открили 400 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях риба, около 40 кг. платика също е върната във водоема.
Мрежите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестен извършител.

Инспектори на ИАРА Русе и представители на мухарски клуб „Стримерите” са извършили проверка по река Янтра
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Русе съвместно с представители на мухарски клуб „Стримерите” гр. Русе са извършили проверка по река Янтра. Обходен е участъкът от от с. Белцов до устието на реката при с. Кривина. При проверката са открити 3 бр. бракониерски винтери. Уловената риба е върната обратно в реката. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

От началото на седмицата са иззети над 6 км бракониерски мрежи и са хванати петима бракониери при проверки на ИАРА по реки и водоеми в страната
5730
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини