Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и дължина 5-6 см. Овалваме ги в брашното и ги пържим във врящо олио. Нарязваме лука ситно и го изпържваме в същата мазнина. Редим в тавичка пласт тиквени парчета, поръсваме ги с пържен лук, покриваме ги с филийки домати и поръсваме със ситно нарязан магданоз и натрошено сирене. Разбиваме яйцата с млякото и разтопеното масло и заливаме ястието. Запичаме в умерена фурна. Продукти за 4-5 порции: половин средно голяма тиква, 4 глави лук, 4-5 домата, 3-4 с.л. брашно, 100 г сирене, магданоз, 2-3 яйца, половин с.л. краве масло, 250 мл прясно мляко, олио за пържене. recepty.bg