Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.11.2019 г.

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари

Представителят на FELCO за Централна и Източна Европа г-н Алексей Евсюков представи за читателите на sinor.bg последните иновации от света на професионалните електрически ножици. Новото поколение електрически ножици на швейцарския производител са предназначени за интензивна работа в лозови и овощни масиви, разсадници, поддръжка и обслужване на паркови и градински площи, лесовъдна работа.

Първата значителна промяна в новите модели са новите режещи остриета, с които стандартно ще бъдат оборудвани те. Новите остриета Felco XPRO (експро) са изработени от HSS (eйч ес ес) стомана, използвана и при високоскоростните пробивни уреди – гаранция за повишена здравина и устойчивост на натоварване. Използването на тази висококачествена стомана увеличава с до три пъти интервалите за заточване на острието и съответно удължава неговия живот. Режещото острие е и с променена форма, за да увеличи прецизността при рязане и така да гарантира, че растенията ще са здрави много по-дълго време. Разбира се, за по-малко взискателните потребители съществува и варианта ножиците да бъдат поръчани със стария тип остриета на съответно по-добра цена.

Променено е и покритието на ножиците, за да се осигури по-комфортен и сигурен захват по време на работа и да се елиминира риска от приплъзване в ръката.

FELCO са го патентовали и нов модел свързващ кабел – стартирането на инструмента се осъществява с ВЪРТЯЩ СЕ ON/OFF БУТОН, ВГРАДЕН В САМИЯ КАБЕЛ, с уникален дизайн, за повишена устойчивост на вода и прах, така че да е възможно използването и в най-взискателната среда. Това повишава сигурността и удобството на оператора.

Друга авангардна технология, с която водещият швейцарски производител заслужено се гордее, е използването на blue tooth технология за мониторинг, управление и сервизиране на ножиците. Специално разработеното приложение, налично за Android и iOS, осигурява в реално време пълна информация за ножицата. Чрез приложението можете да следите на вашия смартфон всички функции и параметри на инструмента. Можете да настроите според дебелината на клоните на изрязваните растения ножицата да се отваря на 50, 60 или 70 процента или да я оставите на 100%. Приложението ви показва броя срезове, нивото на заряда на батерията и интервалите за сервизиране. Важно е да се отбележи, че който не иска да ползва приложението, може да работи с инструментите използвайки 100% от функциите и без него.

Не на последно място, трябва да отбележим и напълно променената система за носене на батерията и управлението на ножиците по време на работа. POWER PACK (пауър пак) 882, както се нарича новата система, представлява възможно най-доброто съчетание на ултра лека и маломерна раница със стабилен и удобен колан. Тя дава възможност за избор между 3 позиции на носене за работещия, като по този начин му гарантира удобство и индивидуализиране спрямо неговите нужди, гарантирайки му по-голяма гъвкавост и ергономия по време на рязане.

Новата серия включва 4 модела ножици и два модела батерии.

- FELCO 802 e най-бързият и най-лекият модел, като той се предлага във вариант за работа и с лява ръка. Има максимален диаметър на изрязване от 30 мм, тегло от 750 гр и дължина от 265 мм

- FELCO 812 e универсалният модел – достатъчно мощен и за по-големи диаметри, но същевременно и с редуцирано тегло. Има максимален диаметър на изрязване от 35 мм, тегло от 810 гр и дължина от 280 мм

- FELCO 822 e тежката артилерия в гамата, защото позволява изрязване на клони с голям диаметър до 45 мм, но и при съответното тегло от 980 гр, неговата дължина е 295 мм

 

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари
21554
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Феликс Флиш налага стандарт за качество и професионализъм
Амбициозен мечтател създава FELCO
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини