Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
23.10.2019 г.

Световният тур REXperience показа силен интерес към тракторите Landini REX у нас

Световният тур REXperience показа силен интерес към тракторите Landini REX у нас

Световният тур REXperience (REXпреживяване) на Landini посети и България при изключителен интерес от страна на професионалните лозари и овощари. На четири локации в страната - две с овощни и две с лозови насаждения, Оптиком показа пълната гама машини, нужни за добрата работа в овощната градина и лозовите масиви, като основен фокус бе новата серия трактори Landini REX4.

По време на събитията стопаните имаха възможност да се запознаят отблизо със специализираната техника, да получат професионална консултация, както и да обменят опит със свои колеги.

Възможността за тест-драйв на специализираните трактори Landini помогна на гостите да проверят ефективността им за всички операции в лозя и трайни насаждения.

Именно това бе идеята на REXperience - да създаде едно специално преживяване за земеделските стопани, които предпочитат да обмислят решение за нов трактор след като го тестват в реални условия на работа.

Интерес сред лозарите по време на демонстрациите в лозови масиви предизвика култиваторът Rinieri с нон стоп защита, както и показаният за първи път в България био култиватор, който е предвиден за работа в реда.

Пламен Костадинов от фирма Оптиком сподели за демонстрираната машина:

Този тип машини ще навлизат все повече в България поради увеличаване дела на биопроизводството и у нас. Когато се изключат хербицидите, които се влагат в почвата, механичната обработка става единственият вариант да се справим с плевелите и растителните остатъци.

Лозарите наблюдаваха работа с контурна Г-образна резачка, както и демонстрация на една интересна комбинация от машини - трактор Landini 2-050, оборудван с компресор за захранване на различни пневматични инструменти, които улесняват работата сред лозовите и овощни насаждения.

Диян Бонев, представител на фирма Бонев Перфект - сподели своите впечатления от REXperience и видяните машини:

Днес се запознахме с трактори Rex с различна мощност. Също така видяхме и верижен трактор с много добро приложение в лозарството, който направи отлично впечатление - стабилност, икономичност в полето и комфорт на оператора. Като цяло имаше интересен инвентар на фирмата Rinieri, с много добро приложение в нашите български почви и висока издръжливост. От тази марка съм много доволен, вече доста години работя с нея безотказно и когато съм имал нужда от консултация, винаги съм я получавал.

Инж. Димитър Петров, търговски директор в Оптиком сподели на финала на демо-тура REXperience и обобщи впечатленията на фермерите от него:

Това е последната презентация от турнето RЕXpirience, което продължава от тук нататък към Гърция, Австрия, Франция и т.н. Изключително позитивно настроени земеделски производители, след презентации в лозя и овощни градини. Доста хора присъстваха, впечатлиха ги машините в новото изпълнение на Landini Rex, с новата кабина с равен под, изключителният комфорт в тракторите и изключителната производителност за различни инвентари и различни обработки, които показахме.

Трактори Landini се наложиха като едни от най-добрите за лозя и овощни градини в България. Това не случайно, тъй като Италия също както и България е страна с добре развито производство в лозарството и овощарството. Landini е единственият производител в света, който има самостоятелен завод за производство само и единствено на лозаро-овощарски специализирани трактори. По този начин те произвеждат машини за работата във всякакви условия - както в много тесни лозя и големи наклони, така и в големи овощни градини.

Домакините на последното събитие от световния тур на Landini REXperience в плодовите градини на “Куминяно Фрут”, компания от Санторелли Груп в село Катуница край Пловдив също изразиха задоволство от това, че са взели участие в тези събития, като дългогодишен партньор с фирма Оптиком. Стопанството се разполага на площ от около 3000 дка, където се отглеждат основно череши и сливи.

Ивайло Кючуков , управител на овощните градини, където се проведе последната демонстрация сподели:

Компанията ни, която е част от „Санторелли груп“, има 3 трактора Landini и от наша гледна точка смятаме, че тази техника по отношение на цена-качество, може би е най-доброто, което може да се намери на пазара в момента. От Оптиком освен тракторите сме закупили и прикачен инвентар. Пръскачката Nobili с компютърно управление, която видяхме на REXperience демонстрациите, работи в нашето стопанство и мога да кажа, че това е един правилен избор да се обработват с препарати площите с този тип пръскачки, тъй като те наистина дават икономия, т.е човешката намеса там е много малка. Самият компютър си настройва подавания разтвор спрямо скоростта, с която се движи трактора, така че фермерът в рамките на 2-3 години си покрива разликата в цената между нормална пръскачка и такава, оборудвана с компютър.

4 демонстрации, над 180 гости овощари и лозари, тестове в реални условия, музика, кулинарни изкушения от италианската и българската кухня и хубаво вино - REXperience показа, че специализираните трактори Landini имат трайно място в сърцето на българските производители.

Вижте и видео по темата:

 

Световният тур REXperience показа силен интерес към тракторите Landini REX у нас
12908
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Само през октомври у нас идва уникалното преживяване REXperience
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини