Начало » Пазари » Животинска продукция
10.11.2017 г.

Дефицитът на масло в света следва от намаляването на мазнините в суровото мляко

sinor

Дефицитът на масло, регистриран напоследък в световен мащаб, и съответното повишаване на цените на продукта са предизвикани в най-голяма степен от намаляването на мазнините в суровото мляко, смята Роберто Брацале, един от големите производители на сирене и масло в Италия и Чехия, цитиран от електронното издание DairyNews.

Според Брацале през последните години производителите на сурово мляко в държавите-членки на Европейския съюз заради ниските му цени са били принудени да търсят по-евтини фуражи за своите животни, което на свой ред е довело до понижаване на нивото на мазнините. Оттам е нараснало количеството мляко, необходимо за производството на единица масло, и в крайна сметка се е стигнало до оскъпяване на продукцията, обяснява експертът.

Дефицитът на масло в света следва от намаляването на мазнините в суровото мляко
6622
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Включват боровинките и малините
Важни промени в прилагането на схемите за плодове и зеленчуци за училищата
Цените на фуражите се стабилизират, няма и очаквания за значителни колебания
Ръстът в производството на сурово мляко в световен мащаб се забавя
Целта е производството на повече и по-качествено мляко и месо
Министър Вътев и учени от ССА обсъдиха проекти за подобряване на контрола в селекционния процес
Статистика за 2024 г.
Януари 2024 г. стряска със срив в преработката на сурово мляко
Плюсовете на биологичното животновъдство
Продуктите от животни на свободна паша са по-богати на витамини и Омега-3 мастни киселини
Обсъждане на Стратегическия план
Животновъди искат точна методика при доказване на продаденото мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини