Начало » Новини » Страната
06.11.2017 г.

Как младите фермери да подават електронно заявленията по подмярка 6.1

sinor

За да не се окажете проблемни при електронното подаване на заявления по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани", трябва да внимавате много при попълването на декларацията. Това се посочва в анализ на фонд „Земеделие” за най-често допусканите грешки при кандидатстването.

Самото заявление има три секции, които се попълват в зависимост от вида на заявителя – за физически лица се попълва секция I, а завсички останали случаи -секция II.

За младите фермери, физически лица, задължително се вписва уникалният регистрационен номер (УРН) (в случай на налична регистрация в ИСАК), име, презиме, фамилия, ЕГН/ЛНЧ - документ за самоличност - лична карта/паспорт №, изд. на….... от............, телефон, факс, електронна поща (e-mail), постоянен адрес (населено място, ПК, община, област, ул. №, бл., ет., ап.) и адрес за кореспонденция (населено място, ПК, община, област, ул. №, бл., ет., ап.) (попълва се в случай че е различен от постоянния адрес).

Малко повече са данните за физическите лица в секция II. Вписва се уникален регистрационен номер (УРН) (в случай на налична регистрация в ИСАК), наименование: ЕИК/БУЛСТАТ, тип на организацията, съдебна регистрация, управляващо лице/представляващо лице, документ за самоличност - лична  карта/паспорт № на управляващото/ представляващото  лице, изд. на .... от......

Дава се още телефон или факс за връзка, електронна поща (e-mail), седалище/адрес на управление (населено място, ПК, община, област, ул. №, бл., ет., ап.), адрес за кореспонденция (населено място, ПК, община, област, ул. №, бл., ет., ап.)(попълва се в случай че е различен от адреса на управление).

В Секция III се удостоверява, че данните са достоверни.

„Заявявам, че съм запознат/а и съм съгласен/на с реда и условията за ползване на електронните услуги, предоставяни от ДФ „Земеделие”-Разплащателна агенция(РА).“

„Заявявам, че при възникване на съмнение, че потребителското име и код за достъп са станали известени/достъпни на друго, неупълномощено лице и/или придобити от него по незаконен начин, ще уведомя/информирам незабавно Разплащателна агенция с цел промяната им.“

„Запознат съм, че създаденото и попълнено заявление за подпомагане в модул „ИСАК ONLINE – РЕГИСТЪР” не се счита за подадено и прието заявление за подпомагане по смисъла приложимата наредба по мярката/подмярката. За да кандидатствам за финансово подпомагане трябва да представя в ОД на ДФ“Земеделие“ задължително изискуемите документи, при спазване на реда и начина на прием, регламентирани в приложимата наредба.

Запознат съм, че нося наказателна отговорност по чл.248а и/или чл.313 от Наказателния кодекс за предоставени от мен неверни данни.

При подаване на заявленията най-често се допускат грешки или несъответствия при описаните площи и видове култури с тези в бизнес плана. Фермерите бъркат и в броя на декларираните животни, което се дължи основно на ненавременно отразяване на промени в животновъдните обекти.

Разминаване се допуска и в данните между хартиен и електронен носител. 

Анализът, в който са обобщени най-често допусканите грешки на младите фермери от предходни приеми, има за цел да улесни и подпомогне земеделските стопани при следващи кандидатствания.

Когато се подават неправилно окомплектовани документи, се налага експертите от ДФ „Земеделие“ да водят допълнителна кореспонденция със стопаните, което води до забавяне обработката на проектите. Има и случаи, в които след като кандидатите представят допълнително поисканите им документи, да бъде установено, че те не отговарят на условията за финансиране, което води до издаване на решение за пълен отказ.

Как младите фермери да подават електронно заявленията по подмярка 6.1
9840
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
ДФЗ
Одобрени са 382 проекта за стартова помощ на млади фермери
Действия преди изборите на нов парламент
Еврокомисията ще отчита гласа на младите хора за политиките в ЕС
369 проекта на млади фермери и фамилни стопанства преминават на следващ етап на оценка в ДФЗ
Нови политики
Европарламентът с нов проект за лесен достъп до земя и заеми за млади фермери
Ето защо има изоставане по индикативния график
Фонд „Земеделие” днес ще нареди плащанията за младите фермери
Още промени в наредба 3
Условията за приемственост в помощта за младите фермери
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини