Темата на първоноемврийското издание на Фермерския фестивал в София е заешкото месо. Посетителите ще могат да си набавят прясно заешко месо от малката семейна ферма „Тюлбето“ на Димка и Николай Христеви от Казанлък. Ще опитате заешко и по рецептите на Димка и на други майстори.
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене. По съдържание на белтъчини 22 % заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Усвояването на белтъчините в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход.
Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня - от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в демонстрационната шатра.
На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие от ръчно приготвени фермерски и занаятчийски храни на малки производители - краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки. Много от продуктите са биологични.
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.