Начало » Новини » Страната
24.10.2017 г.

Фермерски пазар в София по тиквено време

sinor

Есен е, дойде и тиквеното време, та в тази връзка организаторите на фермерския пазар в София са се съобразили, затова на 25 октомври Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“, който от юли се провежда пред министерството на земеделието, ще поднесе на столичани вкусни тиквени изкушения.

Ще можете да опитате био тиквите на „Био ферма Софина“, който е редовен участник на фермерския пазар с разнообразния си асортимент от био зеленчуци, плодове, билки и подправки.

Разбира се, ще има мноого печена тиква - кой може да устои на мириса на прясно изпечената тиква, този път обилно полята с биологичен мед от пчелина на семейство Начеви? 

"Софина" ще ни представят био тикви и с други овкусявания. Ако се чудите какви други вкусове ще вървят с тиквите на „Софина“, отговорът е лесен - да опитате и тиквеник с ръчно точени кори. Но нека имаме фермерска изненада за вас!

Знаете ли, че тиквата е изключително полезен плод и съдържа витамините С, А, В1, В2 и Е, отлагащи стареенето, както и рядко срещания витамин К. Тиквите имат и още един полезен витамин – витамин Т, който помага за усвояването на тежка храна и не позволява затлъстяване. Също и заради желязото, което дава добър цвят на лицето и весело настроение. 

Може би затова и диетолозите често препоръчват толкова много да ядем тиква. Наистина това е перфектният есенен плод, подходящ за диетично хранене със съдържанието си само на 25 килокалории в 100 грама тиква!

Ако не знаете, тиквата може да бъде приготвена по най-различни начини - печена, варена, панирана, на пара, на пюре, на супа, на омлет и много други. Можете да сътворите чудеса от тиква! Хем ще е вкусно, хем полезно заради подсилена имунна система и понижено кръвно налягане.

Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 7 до 18 часа в Демонстрационната шатра.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, както винаги, ще има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната - краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки.

Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

Фермерски пазар в София по тиквено време
7871
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Есента ухае на печена тиква и на всички благини на природата
След благоприятното време през годината
Производители в Софийско очакват над средните добиви от тикви
Пълнена печена тиква
Задушена тиква с гъби
Предстоящо
За 15-и път в Севлиево се провежда Фестивал на тиквата
Предстоящо
Празниците на тиквата в Севлиево ще приключат на Петковден
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини