На 25 и 26 октомври в Пловдив ще се проведе десетата национална научно-практическа конференция с международно участие на тема „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи”. Организатори са Съюзът по хранителна промишленост, Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Българската агенция по безопасността на храните и Университетът по хранителни технологии.
Конференцията ще се проведе в аула 205 на Университета по хранителни технологии в Пловдив на бул. “ Марица” 26.
Сред основните теми ще бъдат тенденциите в развитието на иновациите в хранителната индустрия, индустриалната собственост като елемент на иновационния процес - нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството. Регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер. Стандартите за храни – възможност за гарантиране на качествени продукти на пазара
Етикетирането на храните и представяне на хранителната информация в светлината на новото европейско законодателство. Нормативни изисквания за определяне енергийната стойност на храните. Добавки в храните.
Опаковките на храните – най-новите изисквания.
Възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти.Финансиране и субсидиране на иновационни проекти.
Иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена.