Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
16.10.2017 г.

Самюел Алън: „Мегатрон“ е сред най-силните дилъри на John Deere

Председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на американската компания Deere & Company Самюел Алън с първа визита в Мегатрон.

В средата на миналата седмица председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на американската компания Deere & Company Самюел Алън и неговият екип за първи път посетиха България и в частност фирма Мегатрон. Г-н Алън бе придружен от г-н Пен – Главен икономически анализатор в Deere & Company, г-н Марк Вон Пенц – Президент на дивизията за земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Азия, Африка и глобалното развитие на направление „трактори“ в Deere & Company, г-н Кристоф Вигер – Вицепрезидент на отдел маркетинг и продажби на земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Северна Африка и Близкия изток в Deere & Company, г-н Чаба Лейко – управляващ директор в John Deere International GmbH, г-н Дирк Бернинг - Мениджър продажби земеделска техника John Deere International GmbH и г-жа Силвия Андрес – териториален мениджър за България и Румъния.

В рамките на двудневния си престой представителите на John Deere проведоха интересна и ползотворна среща с екипа на Мегатрон. Гостите не спестиха похвалите си към усърдната работа на служителите на компанията, довела до заслужената лидерската позиция, която Мегатрон продължава да държи през последните години. Високо бяха оценени направените инвестиции в изграждането на модерни търговско-сервизни центрове, отговарящи на високите стандарти и изисквания на John Deere. 

Екипът на Сам Алън се срещна и с двадесет от най-големите земеделски производители, клиенти на Мегатрон, притежаващи машини John Deere. На предварително организирания дискусионен форум в базата на Мегатрон в Стара Загора, българските фермери живо се интересуваха от стратегията на компанията за развитие на земеделската техника през следващите години. Бяха обсъдени също най-належащите проблеми и нужди на родните фермери в земеделието по отношение на техниката.

Пред Синор.БГ Самюел Алън обясни, че всяка година посещава с екипа си няколко европейски страни, като тази година се е спрял на България, Гърция и Германия. „За нас е важен всеки пазар, а още по-интересни са срещите с нашите дилъри, тъй като те имат преки наблюдения за търсенето на техника John Deere в съответната държава. Ние обсъждаме заедно с дилъра какво повече можем да направим за клиентите си, така че те да бъдат наистина доволни от продуктите и услугите, които предлагаме.“

От дискусията си с българските фермери Алън оценява високо тяхното предпочитание към машините на John Deere, както и бъдещите им намерения да останат верни на тази марка. Той припомни, че целта на компанията е да инвестира в иновации и енергийна ефективност, което се оценява от потребителите при използването на техниката.

Българските земеделци проявиха интерес и към стратегията на John Deere за производство на машини, които щадят почвата и хумусния слой. Тема на разговорите бе и безорното земеделие, така наречената no till обработка на земята, която се използва масово в САЩ.

По думите на Алън „Мегатрон“ е сред изключително силните дилъри на John Deere, което се потвърждава и от водещия пазарен дял при тракторите и комбайните. Българските фермери видимо предпочитат качеството, затова поддържат и разширяват парка си с новите модели.

Самюел Алън е председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Deere & Co. още от 2010 г., като преди това е заемал поста президент и главен изпълнителен директор от август 2009 г.

През юни 2009 е назначен за президент и главен изпълнителен директор и член на борда на директорите на Deere & Company. Преди това е бил съответно президент на отдел „Строителна и горска техника“ за целия свят и е отговарял за глобалната дейност на John Deere Power Systems. Отговарял е също за интелигентните мобилни технологии и за развитието и разработката на модерните технологии в John Deere.

От 2001 година е заемал ръководна позиция с допълнителни отговорности в областта на човешките ресурси, индустриалните отношения и глобалните дейности на John Deere Credit.

През 2017 г. Deere & Company отново е в топ 50 на най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) според проучване направено от сп. Fortune.

Проучването разглежда ефективността на компаниите по следните девет критерия - иновации, управление на човешки ресурси, използване на корпоративни активи, социална отговорност, качество на управлението, финансова стабилност, дългосрочни инвестиции, качество на продуктите и услугите, както и конкурентоспособност в световен мащаб.     

„Класацията на сп. Fortune за най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) е доказателство, че 60-те хиляди служители на John Deere по света ежедневно са отдадени да служат на клиентите ни, водени от основните ценности на компанията – почтеност, качество, отговорност и иновации,“ заявява Самюел Алън, председател и главен изпълнителен директор на Deere & Co.

Списание Fortune съобщава, че са проучени повече от 1500 компании, като само 50 от тях покриват критериите за най-предпочитани компании в света. В топ 5 на класацията за 2017 г. се подреждат Apple, Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway и Walt Disney.

Deere & Company е световен лидер в предоставянето на  модерни продукти и услуги и е ангажирана с успеха на своите клиенти, чиято работа е свързана със земята – онези които обработват, жънат, обогатяват и се грижат за земята, за да се задоволи драматично  нарастващата нужда в световен мащаб от храна, гориво, подслон и инфраструктура.

Мегатрон е официален представител на John Deere в България вече 20 години. Компанията представлява също водещите световни компании Kuhn, Bobcat и Doosan - производители на прикачен инвентар, строителна и индустриална техника.

Самюел Алън: „Мегатрон“ е сред най-силните дилъри на John Deere
19519
 

Последни материали
Виж
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
John Deere обяви стратегическо партньорство със SpaceX за разширяване на свързаността в селските райони чрез сателитни комуникации
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини