Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.10.2017 г.
Туршия от рязано кисело зеле с моркови
Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно, така че да няма достъп на въздух. Отгоре слагаме лозово венче или листа от смокиня. Оставяме го да прекипи 2-3 дни, след което затваряме бурканите и ги прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти:10 кг здраво зеле, 200 г сол, 1 с.л. ким, 2 кг моркови 

1397
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Отнет е лицензът за изкупуване на суров тютюн на фирма „Лийв табако А. Михайлидис“ АД
Практика
Есенно подхранване на плодовите култури
Решения на Министерския съвет
Засилва се контролът върху електронната търговия с фуражи
Кражбите на „бели петна“ не спират, а законовите промени още се бавят в парламента
Категория компактни трактори
Трактор 5R на John Deere е Машина на годината 2018
Европейски съд: Полша ще плаща по 100 хиляди евро на ден, ако продължи да сече защитената Беловежка гора
Свързани материали
Виж
Туршия от зелени домати с екзотични подправки
Туршия от корнишони в буркан
Маринована мешана туршия
Кисело зеле на глави в бидон
Краставички в саламура
Класика
Лесна сурова туршия
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам