Начало » Новини » Света
12.10.2017 г.

Китайска компания започва производство на колаген с българско розово масло

Китайската компания TJK Biological Tech Co. Ltd. е сключила договор за партньорство с българската „Средногорска роза“ ЕООД по време на започналия Международен панаир за малки и средни предприятия CISMEF`2017 в град Гуанджоу,  Китай. Споразумението е за производство на маска за лице с колаген и българско розово масло. Китайската компания е сред най-големите производители на колаген в страната.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на 16 български предприятия в панаира. Страната ни се представя с национален щанд от 162 кв.м. и с производители в секторите на парфюмeрията и козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви и др. Участието на българските компании се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви.

Българският щанд беше посетен от министъра на индустрията и технологиите на Китай Миао Уей и губернатора на провинция Гуандун Уън Дзянпин, които бяха посрещнати от търговския ни представител Костадин Джатев и експертите на ИАНМСП. Те обсъдиха възможностите за увеличаване на износа на български стоки на китайския пазар и в частност за провинция Гуандун, която има над 80 млн. жители. Министърът приветства, че през тази година на панаира участват български компании. Bank of China организира специални срещи за представителите на нашия бизнес с цел осигуряване на подкрепа за експорт на продукция за китайския пазар.

Фирмите, които се представят на националния щанд, са: „АСМ Диагностика“ ООД (апаратура за диагностика), „Бест Фрутс“ ЕООД (производство на безалкохолни напитки, пюрета, плодови сокове), „Бългериън Роуз Куийн“ ООД (производство на продукти от розово масло), „Веда“ ООД (производство на оцет и лимонов сок), „Винпром Русе” АД (производство на вина), „Гама Вита“ ЕООД (производство на хранителни добавки), „Гарван“ ЕООД (търговия), „Изабела Милкова Ле Парфюм“ ЕООД (парфюмерия), „Истлинк България“ ООД (Представяне на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Тракия икономическа зона, Пловдив, инвестиционни проекти и др.), ЛВК „Винарска изба Брестовица” (производство на вина), „Лозко“ ЕООД (производство на вина), „Олинеза Премиум“ ООД (плодово-зеленчукови консерви), „ОМ Груп“ ООД (търговска и консултантска дейност), „Рам Комерс“ ООД (натурален пчелен мед), „Рефан България“ ООД (парфюмерия и козметика), Селскостопанска асоциация за международни отношения ДЗЗД (Международна дейност в областта на селското стопанство и земеделието). Партньор на Международния панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 е ЮАР. Тази година участват над 30 държави от цял свят, 2 300 китайски компании и има над 6 000 павилиона.

Китайска компания започва производство на колаген с българско розово масло
5366
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини