Начало » Важно за фермера » Животновъдство
12.10.2017 г.

Wisan® 44 се прилага за висока продуктивност и оптимизация на дажбата във фермата

Професионалните фермери все повече се насочват към иновативните продукти, които им предлагат нова технология на хранене, оказваща пряко въздействие върху продуктивността и намаляваща разходите им. Задължителен ефект при употребата им е поддържане на висок здравен статус при животните.

За иновационния функционален  фураж за хранене Wisan® 44 и как се отразява употребата му върху резултатите във фермите - разговаряме с д-р Иван Миланов от HL-TopMix.

Wisan® 44 се произвежда по иновативна немска технология в България и вече 15 години се използва от фермерите в Германия. Той има високо съдържание на протеин над 44%, и по хранителни качества не отстъпва на соевия шрот, като за разлика от него не съдържа ГМО.

В производството на Wisan® се използва механична и физична обработка на суровината, като се влияе пряко на структурата на формулата на протеина. Чрез тази обработка протеинът се протектира, което осигурява разграждане в червата на преживните животни и гарантира по-добро усвояване и по-добър здравен статус. 

“Wisan 44 е специфичен продукт, който се използва във високопродуктивните ферми, тъй като съдържащият се в него протектиран протеин не натоварва търбуха съответно и черния дроб. Така животните запазват по-дълго време своя добър здравен статус и своята висока продуктивност.”

Нивото на протектиран протеин UDP във Wisan® продуктите е по-висок от това на други протеинови източници. Затова Wisan®  e успешна алтернатива на скъпия соев шрот.

Друго негово предимство, което не е маловажно, е по-ниската му цена, която води и до по-ниска себестойност на произведеното мляко.

Wisan 44 набира все по-голяма популярност и сред фермерите в България, тъй като те се убедиха в неговите качества.

“В момента се намираме във ферма в село Трапоклово. Тук също използват Wisan 44 повече от година. В момента резултатите в тази ферма са едни от най-добрите в България, като средната млечност е над 40 л., а също тук е и кравата рекордьорка, която е със 17 тона 660 кг. мляко на лактация.”

Специалистите по хранене в HL-TopMix изработват индивидуални схеми за изхранване на своите клиенти, следят резултатите във фермата, като своевременно коригират дажбата и съставките при нужда и консултират фермера за цялостното отглеждане на животните, за постигане на поставените цели в стопанството.

Запитване, поръчки или заявка за изготвяне на индивидуална схема за хранене може да направите на sales@hl-topmix.com, на фирмената интернет страница: www.hl-topmix.com или във Facebook страницата на компанията.

Wisan® 44 се прилага за висока продуктивност и оптимизация на дажбата във фермата
7168
 

Последни материали
Виж
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Свързани материали
Виж
Иновативен метод на отглеждане представи немският експерт д-р Бокман на Бизнес форумът за говедовъдство
На вниманието на овцевъдите
HL-TopMix стартира зимна промоционална схема за овцевъдите
HL-TopMix ще бъде партньор на първото изложение Фермер Експо Раковски
Новият Wisan® Omega е иновация за рентабилно хранене в свиневъдните стопанства
HL-TopMix ще бъде партньор на форума СТЕКСПО 2017
Съветите на специалиста за 5-те стъпки в приготвянето на млекозаместителя за хранене на новородените
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини