Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.10.2017 г.
Кисело зеле на глави в бидон
Кисело зеле на глави в бидон

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист речен камък. След това заливаме със соления разтвор и покриваме с кърпа. След 3 дни започваме да претакаме – 3 - 4 пъти седмично в продължение на 15 дни, докато сокът стане възкисел. Отгоре зелето трябва да е покрито със саламура. Ако саламурата не е достатъчна, доливаме с нов солен разтвор. Съхраняваме на студено. 

Продукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода, 4 шепи царевица зърна

1729
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Отнет е лицензът за изкупуване на суров тютюн на фирма „Лийв табако А. Михайлидис“ АД
Практика
Есенно подхранване на плодовите култури
Решения на Министерския съвет
Засилва се контролът върху електронната търговия с фуражи
Кражбите на „бели петна“ не спират, а законовите промени още се бавят в парламента
Категория компактни трактори
Трактор 5R на John Deere е Машина на годината 2018
Европейски съд: Полша ще плаща по 100 хиляди евро на ден, ако продължи да сече защитената Беловежка гора
Свързани материали
Виж
Открива се третият фестивал на киселото мляко в Момчиловци
След Гърция и България ще защитава киселото мляко пред Еврокомисията
Асоциацията на млекопреработвателите настоява предложения в този смисъл да не бъдат разглеждани
Браншовици съзряха чуждестранни лобистки интереси в искането за промяна на БДС за киселото мляко
Държавата е против промяна в стандарта за киселото мляко
Сключени договори
България и Китай ще произвеждат съвместно кисело мляко и розово масло
Партньорство
Кметът на Шанхай пие българско мляко всяка сутрин
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам