Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.10.2017 г.
Краставички в саламура
Краставички в саламура

Нареждаме краставичките в дълбока тенджера, заливаме ги със студена подсолена вода /на 1 л вода 30 г сол/ и ги оставяме така 1 нощ. Изваждаме ги и ги нареждаме в голям стъклен буркан като между тях редим лозови и вишневи листа и ръсим от подправките. Заливаме с преварена, прецедена и изстинала саламура в пропорция на 1 л вода 50 г сол. Отвора на буркана покриваме с марля върху самата саламура, затискаме с венче от лозови листа, а отгоре - с камък. Завързваме буркана с пергаментова хартия. Съхраняваме на хладно място. 

Продукти: 3,5 кг краставички, 1 шепа лозови и вишневи листа, съцветия копър, 1 парче хрян, нарязан на пръчици, 1 с.л. синапено семе, 1 щипка тарос, сол

1053
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Отнет е лицензът за изкупуване на суров тютюн на фирма „Лийв табако А. Михайлидис“ АД
Практика
Есенно подхранване на плодовите култури
Решения на Министерския съвет
Засилва се контролът върху електронната търговия с фуражи
Кражбите на „бели петна“ не спират, а законовите промени още се бавят в парламента
Категория компактни трактори
Трактор 5R на John Deere е Машина на годината 2018
Европейски съд: Полша ще плаща по 100 хиляди евро на ден, ако продължи да сече защитената Беловежка гора
Свързани материали
Виж
Туршия от зелени домати с екзотични подправки
Туршия от рязано кисело зеле с моркови
Туршия от корнишони в буркан
Маринована мешана туршия
Кисело зеле на глави в бидон
Класика
Лесна сурова туршия
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам