Начало » Хоби земеделие » Малката градина
12.09.2017 г.

Бонсаите отварят света на духовното

Имайки самите те здраво стебло, действат укрепващо и на нашия организъм

В стайни бонсаи могат да се превърнат много растения, свойствата на които се различават в естествен вид. Всички бонсаи в зависимост от правилата за тяхното отглеждане и размерите им имат общи свойства, които дори и да противоречат на характера на Стрелеца, могат да го подпомагат. На този знак не му е свойствено ограничението, а бонсаите са с миниатюрни размери. Намалявайки размерите на тялото, цветарят увеличава духовния смисъл на растенията. Бонсаите са подходящи за хора, които придават прекалено голямо значение на материалните блага, превъзнасяйки ги над останалите ценности в живота. Те “изпиват” попадналите в атмосферата на дома мисли, думи и чувства на хората за каквото и да е материално, освобождавайки пространството за помисли и слова за духовното и вечното.
Миниатюрните дръвчета, със симетрична форма, избавят атмосферата от енергията на такива материалисти, които натрупването на пари и материални блага е основна задача в живота им. Тези дръвчета с несиметрична форма са подходящи за материалисти, които не допускат съществуването на различни от материалното ценности. Бонсаите с каскадна или полукаскадна форма могат да изчистят атмосферата от енергията на хора, които са се потопили в светската суета, които са се устремили не към Слънцето, а към ядрото на Земята. Но във всичките си форми, тези растения ще помогнат на притежателите им да изчистят дома си от стремежа за земни блага, внасяйки в него нотка на духовност, която ще приканва хората да мислят за по-висши неща.
Това свойство на бонсаите ги прави полезни в помещения, където се провеждат свещени, религиозни обряди, където се събират хора за духовни беседи, навсякъде, където е необходимо да се намалят значението на светските проблеми.

Влияние на емоционалното състояние
Намалявайки размера на растенията, ние ще усилим смисъла им на съществуване, затова бонсаите ни помагат да видим духовния, невидимия смисъл на всяко едно явление. Благодарение на присъствието на такива растения в дома хората започват да обръщат внимание на знаците, които им изпраща живота. Може да се каже, че бонсаите разширяват светогледа, помагайки да се забележи присъствието на духовното в земните събития. Те правят сърцето на човека по-мъдро, а разумът по-остър, развивайки способността да предвижда събитията в своя живот. Това свойство прави тези растения полезни за необичайно приземените хора, които не признават друга форма на живот, освен материалната.
Дори ако под финото влияние на бонсаите човек не се научи да вижда проявленията на духа в материята, то той непременно ще обръща по-голямо значение на своите чуства и усещания, което постепенно ще развие интуицията му. Миниатюрните дръвчета могат да предизвикат мисли за това, че нашите проблеми възникват от духовното несъвършенство, че болестите произтичат от лошата храна, от вредните мисли и желания.
Откривайки на човека духовния мир, бонсаят е способен да помогне и в разгадаването на сънища. И ако искате да овладеете това умение, то тогава си засадете растение с право стъбло. Така то има пряка, перпендикулярна връзка с подсъзнателния свят, откъдето идват и сънищата.

Луната влияе на емоциите
Всички бонсаи се нуждаят от висока влажност на въздуха и от постоянно влажна почва. Според астрологическите съответствия влагата е свързана с планетите от водната стихия и преди всичко с Луната. Тя се занимава с душевните планове на човека, с емоционалността му, впечатлителността му, затова бонсаите развиват именно тези качества. Както и самите растения се нуждаят от влага, така и човека се нуждае от емоционален контакт с околния свят. Бонсаите пробуждат в хората душевността и искреността.
Не могат да се изброят свойствата на бонсаите, но ще ви кажем за още едно. В живота им се наблюдава цикъл, който е равен на две години, затова на такъв период подрязвайте корените им. Две години – това е цикълът на Марс, управителят на първия огнен знак – Овена. Стрелецът и Овена са “родственици”, които са обединени от една стихия, но качеството на огъня на Стрелеца е много по-висшо от това на Овена. Бидейки третият огнен знак, Стрелецът притежава финия огън, подобен на пламъка на свещ. Огънят на Овена е неукротим и буен, като пожар. Двугодишният цикъл на бонсаите говори за присъствие в характера на тези растения на този буен “овнешки” пожар, но принадлежността на растенията към Стрелеца го “укротява”. Затова миниатюрните дръвчета ще помогнат за туширане на силните желания и страсти и ще успокоят хората, които действат първосигнално, без да мислят.

Влияние на здравето
Благодарение на големия духовен смисъл, заложен в бонсаите, те помагат на човек да намери причините за своите болести в собствения си характер, поведение, мисли и чувства. Способстват за промяната на отношението ни към света, което води и до физическо изцеление. Миниатюрните дръвчета подсилват интуицията ни при разпознаването на хората и ситуациите, които действат зле на нашето здраве. Имайки самите те здраво стебло, действат укрепващо и на нашия организъм.

[Илюстрация: Интернет]

Бонсаите отварят света на духовното
5233
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини