Начало » Новини » Страната
09.09.2017 г.

Агенция съфинансира фирми за участие в изложение за храни и напитки в Кьолн

В рамките на оперативната програма за конкурентоспособност

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български фирми на национален щанд в Международното изложение за храни и напитки ANUGA`2017, което ще се проведе от 7 до 11 октомври в германския град Кьолн, съобщиха от ведомството. Секторите, които основно се представят на ANUGA, са: деликатесни храни, напитки, месо и месни продукти, замразени храни, пресни храни, млечни продукти, тестени изделия и топли напитки, биохрани, технологии за продажби на дребно и услуги в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Форумът, който се провежда на всеки 2 години от 1924 г., е най-голямото специализирано изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост в света, изтъкват от агенцията. На последното издание през 2015 г. на обща изложбена площ от 263 600 квадратни метра са участвали 7 189 изложители, а събитието е посетено от над 150 000 гости.

Агенцията ще поеме частично разходите на изложителите за наем на оборудвана изложбена площ, проектиране и изграждане на българския щанд, пропуски, регистрационни и/или медийни такси, както и за консумативи и услуги. Очаква се фирмите изложителки да съфинансират участието си, като поемат и всички допълнителни разходи. Крайният срок за подаване на документи е 12 септември 2017 г.

Участието на българските предприятия в изложението се финансира по проектно предложение с референтен № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“ “ в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Допълнителна информация може да получите от официалната страницата в интернет на ИАНМСП - https://www.sme.government.bg/?p=37840

Агенция съфинансира фирми за участие в изложение за храни и напитки в Кьолн
5813
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
Свързани материали
Виж
Посетителите извън Германия са над 80 на сто
До 1 април записват желаещите за участие в изложението ANUGA 2019
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини