Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
31.08.2017 г.

Есенната кампания с БАСФ - с атрактивни промоции в рапица и житни

Важно за фермера

sinor

С всяка изминала година фермерите се убеждават в невероятно надеждната растителна защита, която продуктите на БАСФ осигуряват за посевите, затова и тяхното търсене се повишава. Нарастващото потребление се отблагодарява и с адекватната реакция от страна на екипа на БАСФ, отдел Растителна защита, който и тази есен е подготвил специални промоции. Както всяка година, така и тази есен срещите с фермерите са в активния си период, като интересът е изключително голям. Пример за това беше срещата в Стара Загора, проведена на 17 август, където освен високия брой фермери, присъстваха и представители на различните дистрибуторски компании в страната.

Какво е новото при пшеницата и ечемика тази есен

Акцент в опазването на пшеницата и ечемика бе Систива- Прогрес в науката с дълготрайната си защита от сеитба до пролетта. Фунгицидът е от групата на SDHI фунгицидите и заедно с неговото фунгицидно действие той заздравява кореновата система и едновременно с това стимулира растежът на посевите, обясни Върбан Върбанов, търговски мениджър на БАСФ за Южна България. Препаратът е ефективен срещу основните болести по посевите като мрежести петна, снежна плесен, фузарийно гниене, септориоза, жълто-кафяви петна, гниене, ръжди, брашнеста мана и др.

При Систива® може да бъдем абсолютно сигурни, че имаме изцяло превантивна борба с болестите.

Всички знаем, че когато растението вече е заболяло и прилагате фунгицид с лечебно действие, ефектите са много по-малки, защото растенията са поразени от болестта и вредата в известна степен вече е нанесена. Затова превенцията е от огромно значение, а тя се постига точно с този продукт.

Тази есен Систива® се предлага в промо пакет с обеззаразителя Премис. При закупени 25 литра Систива® фермерите получават по 5 литра Систива бонус.

Предложения за рапицата

БАСФ има добри традиции не само с растителната защита при всички житни култури, но и при рапицата, където Clearfield технологията дава изключителни резултати. Това посочи Ася Йорданова търговски представител за Южна България.

С Клеранда® стопаните със сигурност си осигуряват чисти полета от лайка, лепка и мак, които са специфични за регионите на юг от Стара планина. Този препарат е ефективен и срещу редица други вредни растения като мъртва коприва, овчарска торбичка, власатка и др.

Клеранда® е предпочитана, защото с Clearfield технологията си тя е перфектна за унищожаване на лайката във фази до 2-ри – 4-ти лист в доза от 150 мл/дка. Именно затова и търсенето й в Пловдивско, Ямболско, Старозагорско и Пазарджишко е значително.

„Когато третирате полетата срещу плевели, не се съобразявайте с фазата на развитието на посевите, а с фазите за развитие на самите плевели, защото само тогава осигурявате защита в точния момент“, съветва Йорданова. Като припомни, че сушата тази година засегна редица райони в южната част на страната, експертът от БАСФ пожела на фермерите напоителни валежи, така необходими за сеитбата на рапица.

Промоционалните пакети при рапицата тази есен са за четирите продукта Клеранда®, Бутизан® и Карикс® и Карамба®, които традиционно осигуряват сигурна защита от плевели за презимуване на растенията.

Като хербицид в Clearfield рапица задължително се препоръчва Клеранда®, защото с едно третиране той осигурява най-чистите полета от плевели не само през есента, но и напролет, посочи Йорданова. Промоционалната оферта тази есен е за 10% по-ниска цена на продукта и тя важи от 10 юли до края на годината.

Почвеният хербицид, който е най-ефективен срещу широколистните плевели, безспорно е Бутизан®. При него може да не се притеснявате от липса на дъжд, защото той се усвоява ефективно и при по-сухи почви. Тази есен той също може да се купи по-изгодно, като цените са с 15 процента по-ниски и се прилагат от 15 юли до края на годината.

Изключително ефективен срещу самосевката от пшеница и ечемик пък е противожитният хербицид на БАСФ Стратос® Ултра. Докато Бутизан® се използва след сеитба, преди поникване на рапица, то третирането със Стратос® Ултра става обикновенно във фаза 2-ри лист. А около 4-ти-6ти лист се пръска с растежните регулатори и фунгициди Карикс и Карамба, които осигуряват регулиране на надземната маса, мощна коренова ситема и контрол на фомата.

Тази есен промоциите за растежните регулатори и фунгициди Карикс® и Карамба® са:

Безплатен Вазтак® за половината третирани площи или за всеки 15 л Карикс/Карамба получвате 1 л Вазтак® Нов безплатно. И още: за всеки 100л Карикс®/ Карамба®  получавате 5 л Карикс® Карамба® продуктов бонус.

Чрез Карикс® се постига удебеляване на кореновата шийка, получава се мощен корен, който успява да пробие дълбочинните слоеве на почвата, така че рапицата да усвоява пълноценно водата.

Чрез Карикс® се осигурява и борба срещу болестите като фомата, която тръгва наесен. Този растежен регулатор е характерен и с гланцовия си ефект върху листата, предпазващ рапицата от скреж и измръзване през зимата.

Оптималният срок за третиране е от 4 до 6 лист, защото в тази фаза ефективността му е най-голяма.

Карамба® пък осигурява добра закаленост на рапичните посеви, добре развита коренова система и пълноценно усвояване на водата и хранителните вещества.

Благодарение на този растежен регулатор рапицата е с ниски, плътни и здрави стъбла, а от друга страна е и много ефективен и срещу болестите.

И тази есен, за поредна година БАСФ се грижи за Вашите посеви от житни култури и рапица с богатото си портфолио и изгодни предложения.

Есенната кампания с БАСФ - с атрактивни промоции в рапица и житни
9375
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини