Начало » Пазари » Зърно
20.08.2017 г.

САЩ прогнозират спад на световната реколта от царевица през следващия сезон

Заради влошените перспективи пред производството на зърнената култура в ЕС и Сърбия

Световното производство на царевица през селскостопанския сезон 2017-2018 г., започващ на 1 септември, ще намалее до 1,033 млрд. тона от 1,07 млрд. тона през настоящия сезон, става ясно от редовния месечен доклад на министерството на селското стопанство на САЩ, цитиран от електронното издание АПК-Информ. Само преди месец експертите на ведомството прогнозираха световна реколта от 1,036 млрд. тона. Оценката им е повлияна от влошените перспективи за производството на царевица в Европейския съюз като цяло, където се очаква вече реколта от 60,01 млн. тона при 61,14 млн. тона, прибрани през миналата година, и 61,6 млн. тона, прогнозирани през юли. Понижено е предвиждането и за реколтата от царевица в Сърбия до 6,6 млн. тона от 7,6 млн. тона през миналата година и 7 млн. тона, очаквани преди месец. Коригирана е прогнозата и за производството на зърнената култура в Канада – до 13,9 млн. тона от очаквни през юли 14,4 млн. тона. Все пак това означава ръст спрямо миналогодишната реколта от 13,2 млн. тона. Завишени са обаче очакванията за производството на царевица в Русия с 500 хил. тона спрямо прогнозираните преди месец до 16,5 млн. тона и ожънати през настоящия сезон 15,3 млн. тона.

Експертите на министерството са понижили оценката си и за световното потребление на царевица с 2,3 млн. тона спрямо направената преди месец до 1,061 млрд. тона. Ако тя се оправдае, потреблението ще нарасне спрямо очакваните през настоящия сезон 1,055 млрд. тона.

Прогнозата им за световния износ на царевица обаче е повишен с 2 млн. тона спрямо предвиждането им от юли до 152,2 млн. тона. По този начин ще бъде надхвърлен и очакваният показател за настоящия сезон със 7,48 млн. тона. По-силен износ се очаква от Бразилия – 35 млн. при предвиждани 33,5 млн. тона преди месец и едва 21 млн. тона, които ще бъдат доставени за чужбина през настоящия сезон. Завишена е оценката и за Русия – с 500 хил. тона спрямо прогнозираните през юли 6 млн. тона и очакваните доставки за външни пазари от 5,5 млн. тона през настоящия сезон. Предвиждането за САЩ обаче продължава да се понижава, през август – с 500 хил. тона спрямо юли до 47 млн. тона, като по този начин ще остане далеч назад от очаквания изонс от 55 млн. тона през настоящия сезон.

Експертите на министерството са оставили почти без промяна августовката си прогноза за крайните запаси от царевица в света през следващия сезон, като очакват те да намалеят до 200,8 млн. тона от предвижданите в края на настоящия сезон 228,6 млн. тона.

САЩ прогнозират спад на световната реколта от царевица през следващия сезон
5208
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Нова оценка
Перспективите за производство на зърнени култури в Южна Африка рязко се влошиха
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
Последна справка на БАБХ
Разпространение на вредителите в посевите в страната
Дерби® Супер Едно / Ланселот™ при царевица на страхотна цена
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини