Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.08.2017 г.
Лучник
Лучник

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат. Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно и го задушаваме в част от мазнината. След това прибавяме измития и нарязан на ситно лапад и също го задушаваме. После отстраняваме съда от огъня, прибавяме натрошеното сирене и разбитите яйцата и разбъркваме. Разточваме тестените топки на кори и ги нареждаме в намаслена тавичка, като върху всяка кора поръсваме олио и разстиламе част от плънката. Покриваме с последната кора, поръсваме с олио, намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме готовия зелник топъл с айрян или кисело мляко.

Продукти: 1 кг брашно, 1 1/2ч.ч. олио, 500 г пресен лук, 1 кг лапад, 500 г сирене, 2 яйца, сол, 1 яйце за намазване.

1105
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Полезни съвети
Как да избегнем грубите грешки при резитбата на овошките
Площите с биопроизводство са се увеличили с 2 милиона хектара за 5 години
Делът на биологичното селско стопанство в ЕС продължава да нараства
В ЕС обаче отчитат ръст от близо 1 милион тона
Световната реколта от слънчоглед ще намалее заради забавянето на жътвата в Русия
Навлажнявайте след всяко внасяне на вещества
Краставици растат върху слама
Сянка и плодородна почва за важните условия
Бляскава лавровишна на терасата
Чехълчето се бои от много вода
Свързани материали
Виж
Тестени изкушения
Лучник с пиле
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам