От 30 август до 1 септември в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за основните принципи на НАССР системата, за вътрешните одити на системите за управление на безопасността на храните и др. Кандидатите ще се запознаят още с основните законодателни промени и с нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните, които ще се съчетаят с практически упражнения.
Новият международен стандарт НАССР е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.
Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food. Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.
Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.
Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .
Ако не знаете КАК да оформите етикета на вашия продукт и имате много неизвестни, тук е мястото да ги споделите с експертите, като изработите с тяхна помощ вашия етикет и изчислите енергийната стойност на вашия продукт, за да я запишете на етикета.
На този семинар ще имате възможност да разберете как става това, а не да използвате стойности от чужди етикети за подобни продукти.
Сред останалите теми са базовите програми- предпоставки за осигуряване на хигиена и безопасност във фирма, произвеждаща храни във връзка с изискванията на FSSC 22000 и др.
Таксата за участие е 280 лв. без ДДС, 336 лв. с ДДС, като за редовни членове на съюза таксата за участие е 250 лв. без ДДС, 300 лв. с ДДС. В тази такса влизат материалите за участниците, кафе-паузи и закуски, сертификати.
Регистрацията на участниците е на 30 август от 9,00 до 9,45 часа на 4 етаж, офис 408. Занятията се провеждат в зала № 312 на 3 етаж, Дом на техниката ,ул.”Г.С.Раковски” 108 София. 1 ден – от 10,00–17,00 часа с кафе-пауза (11,00-11,15) и обедна почивка (12,30-13,00). 2 и 3 ден – занятията започват от 9,00 и завършват в 17.00 часа, с две кафе-паузи.