Начало » Новини » Страната
09.08.2017 г.
Семинар за етикетиране и определяне енергийната стойност на храните
Семинар за етикетиране и определяне енергийната стойност на храните

sinor

От 30 август до 1 септември в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за основните принципи на НАССР системата, за вътрешните одити на системите за управление на безопасността на храните и др. Кандидатите ще се запознаят още с основните законодателни промени и с нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните, които ще се съчетаят с практически упражнения.

Новият международен стандарт НАССР е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food. Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.

Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

Ако не знаете КАК да оформите етикета на вашия продукт и имате много неизвестни, тук е мястото да ги споделите с експертите, като изработите с тяхна помощ вашия етикет и  изчислите енергийната стойност на вашия продукт, за да я запишете на етикета.

На този семинар ще имате възможност да разберете как става това, а не да използвате стойности от чужди етикети за подобни продукти.

Сред останалите теми са базовите програми- предпоставки за осигуряване на хигиена и безопасност във фирма, произвеждаща храни във връзка с изискванията на FSSC 22000 и др.

Таксата за участие е 280 лв. без ДДС,  336 лв. с ДДС, като за редовни членове на съюза таксата за участие е 250 лв. без ДДС, 300 лв. с ДДС. В тази такса влизат материалите за участниците, кафе-паузи и закуски, сертификати.

Регистрацията на участниците е на 30 август от 9,00 до 9,45 часа на 4 етаж, офис 408. Занятията се провеждат в зала № 312 на 3 етаж, Дом на техниката ,ул.”Г.С.Раковски” 108 София. 1 ден – от 10,00–17,00 часа с кафе-пауза (11,00-11,15) и обедна почивка (12,30-13,00). 2 и 3 ден – занятията започват от 9,00 и  завършват в 17.00 часа, с две кафе-паузи.

729
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Куп въпроси около подмярка 4,2 преди очаквания втори прием
Прогноза за времето
Първият сняг се топи още днес, а от 22-и ноември започва затопляне
Добри уроци как в бизнеса с гъби може да се приложи европейският опит
Френските фермери, преработватели и търговци на дребно се разбраха за цените
Латвия търси помощ от Фонда за солидарност на ЕС
Дарява ни с първите пресни плодове след студената зима
Череша
Свързани материали
Виж
Потребители настояват за промяна между двете четения на законопроекта за храните
Кой печели от фалшивите новини за биохраните
Сицилианци продавали отглеждани с пестициди плодове и зеленчуци като органични и дори успели да получат милион евро субсидии от ЕС
Скандал с биопродукти гръмна в Италия
Зърнените култури са единственото изключение
Храните поевтиняха в световен мащаб през октомври
За изминалата седмица БАБХ извърши близо 2500 проверки в цялата страна
Силният ръст на износа на земеделски продукти и храни от ЕС се запазва
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам