Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2017 г.
Доматена яхния
Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим ракиена чаша червено вино.

Продукти за яхнията: 1 кг домати,  3 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол.

1536
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
При 2 проверки
Над километър и половина мрежи са извадени при проверки на язовир Мандра
Една година е гратисният период за реализиране на стоки със старите бандероли
Нови бандероли за тютюневите изделия и алкохола от 2018 година
Седем компании от Удмуртия търсят партньори в България
Полезни съвети
Как да стимулираме плододаването при краставиците наесен
Добивите ще намалеят заради недостига на влага през сезона
Гроздето от новата реколта е с висока захарност и малко сок
Новата първа дама на САЩ запазва традицията, положена от предшественичката ѝ Мишел Обама
И Мелания Тръмп ще отглежда зеленчуци в Белия дом
Свързани материали
Виж
Лучена яхния с пиле
Яхния със зелен лук
Пикантна яхния с гъби
Яхния от риба
Постна попска яхния
Бяла яхния
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам