Начало » Новини » Страната
28.06.2017 г.
От 5 до 7 юли в София се провежда семинар за определяне на енергийната стойност на храните
От 5 до 7 юли в София се провежда семинар за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 5 до 7 юли в Дома на техниката в София ще се проведе семинар за етикетирането и определянето на енергийната стойност на храните, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Темите на обучението включват основните принципи на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране. Основни изисквания  на Codex Alimentarius.

Ще се изучава още външният одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), а също и общите принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

По отношение на етикетирането на храните ще бъде разяснен новия Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти.Съставяне на етикети и практически упражнения с дискусия по темата.

Ще се разгледат и нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения

Новият стандарт   FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification) съдържа изисквания на два стандарта:  ISO 22000  ,ISO 22002-1ISO 22000 съдържа изисквания към разработването, внедряването и сертифицирането на система за управление на безопасността на храните и е част от нормативните изисквания на Закона за храните /чл.39 от Преходните и заключителни разпоредби/ ISO 22002-1 съдържа изисквания за изпълнението на базовите програми- предпоставки, които са обект на т. 7.2 от системата за управление на безопасността на храните.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми.

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

522
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Цени на цяло агне в страната
Цени на яйца в страната
Заради лошо време и недостига на работна ръка
Полша може да загуби половината от реколтата от есенни малини
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Външнотърговският баланс на общността е на плюс с над 2 милиарда евро
Износът на селскостопански продукти и храни от ЕС запазва добро темпо на ръст
Папратите – елегантната древност
Свързани материали
Виж
Външнотърговският баланс на общността е на плюс с над 2 милиарда евро
Износът на селскостопански продукти и храни от ЕС запазва добро темпо на ръст
И след 2020 година
България и Вишеградската група искат запазване на изискванията за производство на биогорива
Изчисленията се правят лесно, после работата става по-лека
Всяко растение има нужда от собствена територия
Според Порожанов проблемът с двойното качество на храните ще се реши само с европейска регулация
Японски компании търсят български биопродукти, вино, мед и рапани
Катарска компания търси български партньори в областта на храните
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам