Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.06.2017 г.
Селска баница
Селска баница

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта,  киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки, които оставяме да престоят около 20 мин. Приготвяме плънката като смесим натрошеното сирене с разбитите яйца. От всяка питка разточваме кора, поръсваме с олио и разстиламе от плънката. След това навиваме кората на руло и слагаме в намаслена тава. Продължаваме така, докато разточим всички топки. Поръсваме отгоре с олио и слагаме да се пече в предварително загрята умерена фурна. След изпичане, оставяме баницата да изстине и я заливаме с млякото, в което сме разтворили захарта. Връщаме отново за няколко минути в слаба фурна, за да се затопли млякото.

Продукти за баница: 500 г брашно, 1 яйце, 5-6 с.л. кисело мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. топло прясно мляко, 1 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сода бикарбонат, сол. За плънката: 250 г сирене, 2 яйца, олио за поръсване. За сиропа: 1 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. захар.

2995
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
С необичайното строителство фермерът се надява да привлече туристи в района
Китаец построи дома и сградите във фермата си от царевични кочани
Въпреки двойно намалелия брой на участниците в поредния търг
Египет купува все по-евтино руската пшеница
Обзор на Софийска стокова борса АД за 15-17 ноември 2017 година
Втора седмица никой не предлага царевица на борсата
Ще отглеждате ли нахут, запретвайте ръкави
За цветята, които обичат прохладата сейте разсада на открито в градината
Цветното лято покълва на топло място през зимата
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Усукана баница
Усукана баница
Празници
На Сирни заговезни се иска прошка и се прощава
Баници с плънка от месо
Баница с месо
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам