Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
10.05.2017 г.

JCB трактори и товарачи на Бата Агро 2017

Оптиком ООД, българският партньор на JCB Agriculture, ще представи от 16 до 19 май на изложението за агротехника БАТА АГРО високоскоростните трактори JCB Fastrac с моделите 8330 с мощност 348 к.с. (8,4-литров, 6-цилиндров двигател AGCO Power T4f) и 4220 с мощност 235 к.с. от AGCO Power 6,6-литров 6-цилиндров двигател, Т4f.

Новото поколение трактори JCB Fastrac осигурява по-добри резултати, максимален комфорт и повишена производителност.  С ненадминатото си управление, по-бързи скорости при работа и движение, възможностите за агрегатиране на разнообразни приспособления и типичното уникално за Fastrac независимо окачване на предния и задния мост, тези машини дават всичко, което бихте искали от един трактор и осигуряват най-добрата възвръщаемост на инвестицията ви.

Това, което отличава  тракторите Fastrac Серия 4000 е начинът, по който уникалните им характеристики се комбинират, за да предоставят още по-висока ефективност и производителност – те работят еднакво добре в много различни роли и за всяка от тях винаги ще бъдат правилния избор - за ливади, за почвообработки, превоз на товари и операции в животновъдството.

Нека сравним производителността на Fastrac с тази на конвенционалните трактори. Машините от серия 4000 са по-бързи при работа на полето, с по-голяма товароносимост, по-бързо завиване в края на браздата и по-високи скорости на придвижване. Всички тези предимства могат да спестят до няколко работни дни на година. Предимство е новата система на управление на 4-те колела, която осигурява завиване с 10 м по-малък диаметър,  40% по-бърза работа на машината и намалено износване.

Предният навес и голямата площ зад кабината с възможност за окачване на тежки приспособления улесняват повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини.

JCB Fastrac винаги е бил нарицателно за производителност, а новият Fastrac 8000 я довежда дори до по-високи нива. С максимална скорост от 70 км/ч, мощен 8,4 литров, шест-цилиндров двигател, пълно окачване и високоскоростна CVT трансмисия (като опция), новият Fastrac 8000 бързо ще достигне голяма положителна разлика за вашите приходи. Това е един блестящо проектиран трактор с 50:50 разпределение на теглото и предимствата на теглителната сила на пълното окачване на двата моста. Мощната хидравлика и интелигентният Activ Traction управляват въртящия момент на двигателя, за да се запази здравото сцепление на гумите на Fastrac във всякакви, дори и в екстремни условия. Тракторът е брилянтен с прикачна техника, когато се оборудва подходящо за своята максимална скорост от 70 км/ч. Пълното окачване и стандартните тежкотоварни спирачки с четири големи спирачни диска позволяват на Fastrac 8000 преминаването от задача на задача по-бързо и по-сигурно, отколкото всеки друг трактор в света с неговия размер и мощност. Новата Command Plus кабина е едно страхотно място да прекарате работния си ден - с голямо пространство, комфорт и практичност. Видимостта във всички посоки е превъзходна, а уредите за управление са монтирани на удобно за ръката място.

Новoто хидростатично управление на волана намалява значително усилията на оператора, особено с опцията Rapid Steer за лесни завои в края на браздата. По пътната мрежа новото управление е прецизно и добре балансирано, което прави шофирането на новия Fastrac 8000 повече от удоволствие. Функцията подготовка за GPS дава възможност за завой "свободни ръце", с цел постигане на максимална ефективност чрез свеждане до минимум на припокривания и висока точност при скорост до 40км/ч - за операции като пръскане и тороразпръскване.

Наскоро тракторите Fastrac от новата Серия 8000 получиха отличието Машина на годината 2017 на агро-шоуто SIMA, Париж в категория трактори с мощност от 280 до 400 к.с. заради високата си скорост, комфорт и множеството иновации.

Телескопични товарачи JCB с различни височини на повдигане и товароподемност ще присъстват на щанда на Оптиком на изложението – от най-малкия JCB 516-40 Agri Plus с компактни размери, 1600 кг товароподемност на 4 м височина до най-големия, JCB 560-80 Agri Plus с 6 тона на 8 м височина за високопроизводителна работа в големи стопанства. Компактните модели JCB 516-40 Agri и 525-60 Agri Plus са хит в животновъдните ферми и за работа в закрити пространства с ограничени размери. Моделът с товароподемност 3600 кг на 7 метра JCB 536-70 Agri Plus ще направи своя български дебют на изложението, а сигурен фаворит на земеделските производители е 541-70 Agri Pro с първата и единствена в света 2-в-1 трансмисия, създадена специално за телескопичните товарачи за работа в селското стопанство. Товарачите JCB AgirPro се отличават с уникалната си DualTech VT варио трансмисия, предлагаща на фермерите най-доброто от два свята чрез съчетаване на прецизното управление при ниски скорости чрез хидростатичния модул с върхова ефективност при високата скорост и ускорение на Powershift модула в една обща трансмисия. Не случайно иновативните телескопични товарачи JCB AgriPro спечелиха като най-добрата Машина на годината 2017 на SIMA в сектор машини за товаро-разтоварни дейности и сребърен медал в раздел Иновации.

Досега при земеделските телескопични товарачи от всички брандове трансмисиите са механични, Powershift, хидростатични или 100% хидростатични безстепенни. Тези машини през около 60% от времето се ползват в операции с ниска работна скорост, като повдигане и преместване на палети, подаване на храна и фураж на животни или товарене и преместване на насипни товари (зърно, тор и др.). При тези приложения хидростатичната трансмисия е най-подходяща, защото е гъвкава и прецизна, предава бързо въртящия момент при ниска скорост. Смяната на посоката на движение става плавно, предимство са серво-спирачките и възможността за независимо управление на оборотите на двигателя от скоростта на движение.

40% от работното време земеделските телескопични товарачи прекарват в транспорт, преместване между различни зони в стопанството или в теглене на ремарке с товари. За този тип операции механичните директни трансмисии тип Powershift са идеални, защото осигуряват оптимална ефективност на мощността заедно с отлична теглителна сила при превключването, като в този момент няма прекъсване на мощността, която се предава към колелата.

Трансмисията JCB DUALTECH VT комбинира най-доброто от двете: с хидростатичен модул, работещ при скорост от 0 до 19 км/ч и директен три-степенен Powershift модул при 19 до 40 км/ч. Смяната на предавките е напълно автоматизирана от 0 до 40 км/ч за лесно управление, удобство на оператора и оптимална производителност. В допълнение, с хидростатичния модул мощността на двигателя и скоростта при движение напред може да се контролира независимо в режим FLEXI. Други два режима на работа ECO и POWER помагат за адаптиране на работата на трансмисията към различните видове операции, извършвани от товарача.

JCB 403 Agri е компактен колесен челен товарач с чупеща рама, висок само 2,2 м и широк само 1,1 ми  и с товарен капацитет 0,3 куб.м, способен да работи ефективно в затворени тесни пространства, във и около сградите, в целия широк спектър от ферми в селското стопанство - от свинеферми , птицеферми, млечни ферми до разсадници и коневъдни центрове.

За по-голяма производителност и мултифункционалност товарачите JCB се предлагат с голям избор от приспособления – кофи за зърно, щипки за бали, четки за почистване, мултифункционални щипки, багерно устройство и др.

100% качество с 0% лихва: товарачите JCB се предлагат по съвместната програма с JCB Finance и UniCredit Leasing с 3-годишен лизинг, 4 вноски годишно и 20% встъпителна вноска. 

Специални промоционални цени ще има по време на панаира за някои от товарачите и тракторите JCB. Търсете зеления печат „БАТА ЦЕНА“, питайте екипа на Оптиком и вдигнете производителността на Вашето стопанство с изгодни инвестиции!

Допълнителна информация за новостите в гамата JCB Agriculture ще намерите на www.jcb-agri.bg.

JCB трактори и товарачи на Бата Агро 2017
10951
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини